Celebrities Gossip

Pas dënimit të Maxwell, Avokatët e Princit Andrew mbyllen në bisedime urgjente!

Avokatët e Princit Andrew u mbyllën në bisedime urgjente mbrëmë pas dënimit të shoqes së tij Ghislaine Maxwell, pasi ata konsideruan t’i bënin thirrje një prej viktimave të saj për ta ndihmuar atë në çështjen e tij civile në SHBA, e cila përfshin akuza për abuzim seksual dhe përdhunim të shkallës së parë.

Vendimet e fajësisë e lanë socialisten britanike, të përballet me 65 vjet burg pasi u zbulua se kishte blerë, rregulluar dhe trafikuar vajza për seks për abuzim me Epstein. Vendimi ka ngjallur frikë në ekipin ligjor të Dukës së Jorkut, duke qenë se barra e provës në një çështje penale është shumë më e lartë se ajo e nevojshme në një çështje civile, si ajo me të cilën përballet Andrew.

Ekspertët ligjorë në Shtetet e Bashkuara tregojnë se si O. J. Simpson u pastrua penalisht nga vdekja e Nicole Brown, por u gjet përgjegjëse në një çështje private të ngritur nga familja e saj. Krimet në Amerikë përgjithësisht duhet të provohen përtej një dyshimi të arsyeshëm, ndërsa çështjet civile provohen me standarde më të ulëta të provës si mbizotërimi i provave.

Pavarësisht shqetësimeve të tyre, avokatët e familjes mbretërore thonë se gjyqi i Maxwell në Nju Jork ishte katastrofik për akuzuesen e tij Virginia Giuffre, të cilën prokuroria refuzoi ta thërriste pavarësisht se ishte skllave seksi adoleshente për një kohë të gjatë për Jeffrey Epstein. Më e rëndësishme, beson ekipi i tij ligjor, është dëshmia e dhënë gjatë gjyqit penal të socialistit të turpëruar që ata mendojnë se e ka lënë padinë seriozisht, nëse jo fatalisht, të dobësuar.