Celebrities Gossip

Pas Princit Harry, edhe Andrew i hiqet siguria mbretërore?!

Princi Andrew mund të mos ketë më truprojat e tij që në fillim të muajit të ardhshëm pasi Mbretëresha i hoqi lidhjet e tij ushtarake dhe patronazhet mbretërore. Detajet e sigurisë metropolitane të Dukës së Jorkut dhe Zyrës së Brendshme thuhet se janë në shqyrtim pas veprimit vendimtar të monarkes.

Andrew gjithashtu nuk do të përdorë më HRH (Lartësia e Tij Mbretërore) në asnjë cilësi zyrtare pasi një gjykatës amerikan vendosi se një çështje civile e abuzimit seksual kundër tij mund të shkojë në gjyq. Virginia Giuffre pretendon se Jeffrey Epstein e detyroi atë të kryente marrëdhënie seksuale në tre raste kur ajo ishte vetëm 17 vjeç. Duka i Jorkut i mohon me forcë pretendimet.

Ajo tani po padit Andrew, i cili po shet shtëpinë e tij zvicerane prej 17 milionë paundësh për të mbuluar shpenzimet e çështjes. Tatimpaguesi aktualisht paguan për mbrojtjen e tij nga policia me një kosto të vlerësuar midis 2 dhe 3 milion paundësh në vit. Sidoqoftë, shumë kanë argumentuar se ai duhet të humbasë sigurinë e tij të financuar nga publiku pasi Princit Harry iu hoqën kur ai dha dorëheqjen si anëtar i familjes mbretërore.

Komiteti Ekzekutiv Mbretëror dhe VIP tani thuhet se po shqyrtojnë mbrojtjen e Andrew, thanë burimet për Daily Mail. Një burim i brendshëm i tha gazetës:

Megjithëse askush nuk do ta komentojë atë publikisht, kjo është një çështje që tani po diskutohet në mënyrë aktive nga Komiteti Ekzekutiv Mbretëror dhe VIP. Situata me Harry është e vështirë dhe mund të nxisë një vendim. Nëse Harry, i cili nuk është më një anëtar mbretëror që punon, nuk merr siguri në Mbretërinë e Bashkuar, atëherë pse duhet Andrew?