Celebrities Gossip

Pavarësisht skandalit seksual ku është përfshirë ish-burri i saj, Sarah Ferguson nuk do t’i humbasë titujt mbretërorë!

Sipas raportimeve, Sarah Ferguson do të mbetet dukeshë, pavarësisht se bashkëshortit të saj i janë hequr titujt dhe nderimet nga Mbretëresha. Ish-gruaja e Dukës së Jorkut thuhet se nuk ka ndërmend të heqë dorë nga titulli i saj, të cilin ajo e ka ruajtur që nga divorci i tyre.

Në fillim të kësaj jave u njoftua se Princi Andrew, i zhytur në pretendime për abuzime seksuale dhe tani duke u përballur me një gjyq civil, është hequr nga përkatësitë e tij ushtarake dhe patronazhet mbretërore. Duka i turpëruar nuk do të përdorë më titullin e Lartësisë së Tij Mbretërore në asnjë cilësi zyrtare dhe pritet të zbehet përgjithmonë nga jeta publike.

Por miqtë e Sarah thanë për Daily Mail se ajo kishte mbajtur titullin e dukeshës që nga divorci i saj nga Andrew dhe kështu do të vazhdojë të qëndrojë. Princi Andrew u bë Duka i Jorkut, një titull i rezervuar zakonisht për djalin e dytë të monarkut, pas martesës së tij me Fergie në vitin 1986.

Titulli është mbajtur më parë nga babai i Mbretëreshës, George VI dhe gjyshi i saj, George V. Edhe pse Fergie u divorcua nga Andrew mbi 30 vjet më parë, në vitin 1996, ajo mund të vazhdojë të përdorë titullin derisa të martohet me dikë tjetër. Në atë moment, ajo do ta humbiste atë. Vajzat e Fergie me Andrew, Princesha Beatrice dhe Princesha Eugenie, do të mbajnë gjithashtu titujt e tyre të Lartësisë Mbretërore.