Celebrities Gossip

Pavarësisht vështirësive me të cilat është përballur, Mbretëresha Elizabeth nuk heq dorë nga detyrimet mbretërore!

Mbretëresha është e përkushtuar në kryerjen e detyrave të saj si monarke pavarësisht problemeve të fundit shëndetësore dhe një viti të vështirë, ka thënë një eksperte mbretërore. Ekspertja mbretërore Victoria Arbiter tha se ndërsa djali i saj, Princi Charles dhe nipi i saj, Princi William, kanë marrë më shumë përgjegjësi, ajo nuk do të bëjë më një hap prapa.

Parashikimi vjen në vitin kur bashkëshorti i Mbretëreshës, Princi Philip, vdiq. Asaj iu desh pak kohë në nëntor pasi u këshillua t’i përmbahej detyrave të lehta, të bazuara në tavolinë për shkak të shqetësimeve shëndetësore.

Disa nga fejesat e saj mbretërore u anuluan dhe Mbretëresha, e cila kohët e fundit ka përdorur një shkop për herë të parë në vizitat mbretërore, kaloi gjithashtu një natë në spital. Zonja Arbiter tha për mediat si më poshtë:

Në natyrë delikate, ndryshimet kanë qenë të padukshme për publikun, por secili është zbatuar në një përpjekje për të lehtësuar barrën e një mbretëreshe në moshë dhe për të siguruar një tranzicion të qetë eventual nga nëna tek djali. Megjithatë, në prag të vdekjes së Princit Philip, shumë pyesnin nëse ajo do të konsideronte të bënte një hap më të rëndësishëm prapa. Por në vend që të zgjedhë të tërhiqet zyrtarisht, është bërë e qartë se ajo mbetet e përkushtuar ndaj rolit të saj si kurrë më parë.

Zonja Arbiter tha se dalja e parë publike e Mbretëreshës pas vdekjes së burrit të saj në hapjen shtetërore të Parlamentit theksoi humbjen e saj shkatërruese.