Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Design

Për herë të parë në botë, një urë 3D bëhet realitet në Amsterdam

Në një kanal në Amsterdam është vendosur një urë tre dimensionale prej çeliku, e cila është e para në llojin e saj në të gjithë botën.

Ura e realizuar nëpërmjet teknologjisë 3D është instaluar mbi kanalin “Oudezijds Achterburgëal” dhe po shërbyen si një urë normale kalimi.

Por ku qëndron sekreti i saj?

Mënyra se si ura 3D funksionon ka të bëjë me teknologjinë. E pozicionuar në një nga zonat më tërheqëse të kryeqytetin holandez, ajo është e mbushur me sensorë, gjë që bën të mundur monitorimin e saj në kohë reale nga inxhinierët.

Ura e veçantë po shërben edhe si atraksion turistikë për kuriozët e apasionuar pas risive të arkitekturës dhe punimeve inxhinierike.

Për të realizuar urën, janë dashur 6 muaj punë intensive, ndërsa rezultati estetik është pëlqyer shumë.