Auto & Moto

Për ju që ndieni një erë të pakëndshme për shkak të ajrit të kondicionuar në makinë!

Nëse acaroheni nga një erë e pakëndshme në makinë kur aktivizoni kondicionerin, ekziston një truk që do ta zgjidhë! Ditët e ngrohta kanë ardhur dhe ajri i kondicionuar është një shpëtim për udhëtime të gjata. Kur pajisja fillon të humbasë fuqinë, krijohet një erë e pakëndshme. Kjo është një nga arsyet pse shumë e shmangin përdorimin e tij, duke mos ditur për trukun në sediljen e pasagjerit. Në TikTok është shfaqur një video që tregon se si mund të shpëtoni nga aromat e pakëndshme, por edhe të përmirësoni ftohjen. Një grua shpjegon se:

Nëse ndieni erë në makinën tuaj kur kondicioneri është aktivizuar dhe ftohja nuk është mjaftueshëm e mirë, në atë rast hapeni kasetën. Ekziston një buton që e mbani të shtypur dhe më pas do të shihni që kutia të bie vetë. Pas kësaj, mbajeni butonin, tërhiqeni lart dhe pastaj mund të shihni elementin e filtrit të kondicionerit. Vendosni filtrin përsëri në të njëjtën mënyrë si e hoqët. Vendosni kapakun dhe vendosni kutinë. Me këtë metodë mund ta ndërroni vetë filtrin e pajisjes.

@master_driver666

Tips for replacing car parts.#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 – Master driver – Master driver

Ndërkaq, ekspertët thonë se një temperaturë perfekte në dhomë është midis 26-27 gradë. Edhe pse, sigurisht, varet edhe nga lloji i njerëzve, numri i tyre dhe nga fakti nëse dhoma mund të mbyllet që të mos humbasë freskia, nëse nuk ekspozohet drejtpërdrejt në diell, nëse ka foshnja ose persona vulnerabël, si për shembull të moshuarit. Nëse keni edhe ventilator, mund të alternoni përdorimin e ajrit të kondicionuar dhe ventilatorit.

Mjekët theksojnë se i ftohti dhe thatësia e ambientit mund të çojnë në kontraktura të muskujve, kur rryma e ajrit të ftohtë i godet drejtpërdrejt, veçanërisht nëse bini në gjumë nën një rrymë ajri ose jeni duke punuar me orë të tëra nën një kondicioner. Ndërkohë, një mjek spanjoll, Juan Carlos Casado, tha për “El País” se mbajtja e kondicionerit në një temperaturë nën 24 gradë është “mjaft e dëmshme”.