Lifestyle Travel

Për të mirën tuaj duhet t’i shmangni, gabimet që jeni duke bërë kur udhëtoni vetëm!

Tani që më në fund mund të udhëtojmë lirisht nëpër botë, nisja e një udhëtimi vetëm nuk është më një gjë e veçantë, por një përvojë jetësore që tërheq interesin e shumë njerëzve. Megjithatë, ideja për të udhëtuar vetëm mund të jetë e frikshme për këdo që i afrohet për herë të parë këtij lloji pushimi.

Është e rëndësishme të përfitoni sa më mirë nga udhëtimi juaj, por duhet të merrni disa masa paraprake për të krijuar një pushim argëtues dhe të paharrueshëm. Këtu janë disa gabime të zakonshme të udhëtarëve të vetëm:

1.Nuk përgatiteni paraprakisht

Edhe nëse udhëtoni në grup, është e lehtë ta bëni këtë gabim! Të humbisni në një vend të huaj, ku nuk e kuptoni gjuhën, është tërheqëse vetëm në filma. Përgatituni paraprakisht duke paketuar rrobat e duhura, duke pasur një hartë dhe duke bërë disa kërkime bazë se ku duhet dhe nuk duhet të vizitoni.

2. Jeni të ndershëm

Kur udhëtoni vetëm, nuk ka absolutisht asgjë të keqe të mos tregoni të ndershëm. Nuk ka asnjë arsye për t’u thënë të huajve se jeni vetëm.

3.Mbërritja natën vonë

Drita e ditës është miku juaj më i madh në një vend të huaj, përpiquni të shmangni mbërritjen në aeroporte dhe hotele vonë natën. Kur mbërrini gjatë ditës, i jepni vetes kohë për t’u njohur me mjedisin tuaj para se të vijë nata dhe shumica e njerëzve shkojnë në shtëpi.

4. Konsumoni alkool

Është mirë të mos e teproni me pijet kur udhëtoni vetëm. Kur jeni të dehur bëheni shënjestër e hajdutëve dhe kjo mund t’ju vendosë në një pozicion të pambrojtur dhe të rrezikshëm.

5.Të jesh shumë i sjellshëm

Shqetësimi juaj më i madh në një udhëtim është siguria. Ju mund të refuzoni me mirësjellje një pije ose një udhëtim nga një i huaj i sjellshëm.

5.Të jesh injorant i kulturës së vendit që po viziton

Nëse udhëtimi juaj nuk është në një vendpushim në Kankun, merrni pak kohë përpara udhëtimit për të lexuar mbi zakonet dhe traditat e vendit që po vizitoni. Mos harroni se jeni një vizitor dhe është përgjegjësia juaj të respektoni vendin që po vizitoni.

Sjellim në vëmendje se Bashkimi Europian nuk do të kërkojë më mbajtjen e maskave në aeroporte dhe avionë. Ky është një tjetër zhvillim, që vjen në kohën kur masat kundër koronavirusit po vijojnë të lehtësohen në mbarë Bllokun europian. Agjencia e Bashkimit Europian për Sigurinë e Aviacionit deklaroi se “ky vendim i përbashkët, i marrë në bashkëpunim me Qendrën Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve do të shënojë një hap të madh drejt normalizimit të udhëtimit ajror për pasagjerët e punonjësit”.