Bota Botë e Çuditshme

Peshon gati 15 kilogramë, mjekët vënë në dietë foshnjën 10 muajshe!

Mjekët rekomanduan një dietë për foshnjën që peshon 14,45 kilogramë, megjithëse nëna e tij pretendon se ai rrallë ha ushqim dhe preferon qumështin. “Sergio pothuajse u mbyt nga një copë mango dhe përfundoi në spital. Besoj se atëherë ai zhvilloi PTSD, sepse vura re se ai refuzoi të provonte ushqim të fortë,”-tha nëna e djalit Seoane për Newsweek. Duke qenë se djali i saj kërkonte qumësht çdo dy orë, ajo e çoi te një dietolog. Kjo është e pazakontë për një fëmijë 10 muajsh, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

https://www.tiktok.com/@daniellaseoane/video/7327629064041139458?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Soane tha se ekspertët rekomanduan që ajo ta ushqente djalin e saj me qumësht çdo katër orë, me ushqim të ngurtë në mes. Australiania e ka ndjekur atë regjim që nga janari. “Ai ha ushqim të ngurtë herë pas here, por jo aq sa duhet. Shpesh është i mërzitur dhe kërkon qumësht, ndaj vazhdoj ta ushqej me gji”-shtoi nëna. Sipas faqes së prindërve The Bump, pesha mesatare e një fëmije dhjetë muajsh është afërsisht 8.5 kilogramë për vajzat dhe 9 kilogramë për djemtë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon ushqyerjen me gji deri në muajin e gjashtë. Pas kësaj, qumështi i gjirit ose formula mbetet burimi kryesor i të ushqyerit për fëmijën, me ushqime të ngurta që shtohen më shpesh. Prindërit këshillohen që t’i ofrojnë fëmijës ushqim çdo dy deri në tre orë, për një total prej rreth tre vakte dhe dy deri në tre ushqime në ditë.