Bota Tech

Pezullimi i miliona llogarive dhe bllokimi i aplikacionit, vjen reagimi nga vetë Instagram!

Një bllokim në rrjetin social Instagram filloi që në mëngjesin e së dielës por sot platforma po u mbyll llogaritë përdoruesve dhe u thotë shumë prej tyre se “ne pezulluam llogarinë tuaj më 31 tetor 2022”. Raportet për këtë problem duken të përqendruara në mesin e përdoruesve të iPhone, me disa që thonë se aplikacioni i tyre kohët e fundit mbyllje vazhdimisht dhe ishte i papërdorshëm përpara një përditësimi më herët këtë mëngjes. Platforma konfirmoi çështjen në Twitter, duke thënë se:

Ne jemi të vetëdijshëm se disa prej jush kanë probleme me aksesin në llogarinë tuaj në Instagram. Ne po e shqyrtojmë atë dhe kërkojmë ndjesë për shqetësimin.

Që nga ora 11:55, ne kemi qenë në gjendje të qasemi në disa llogari të “pezulluara” më parë dhe raportet e kapura nga DownDetector duket se po bien. Pezullimet gjithashtu bënë që numri i ndjekësve të bjerë në mënyrë dramatike, duke na dhënë një perspektivë se sa përdorues po e përjetojnë këtë problem. Një vështrim i shpejtë në llogarinë e Instagramit të Cristiano Ronaldos rreth orës 10:15 të mëngjesit tregoi se dukej se kishte humbur 3 milionë ndjekës nga 493 milionë që kishte vetëm një ditë më parë, dhe llogaria kryesore e vetë faqes së Instagramit ishte ulur me mbi një milion.