Health & Beauty

Pfizer tërheq miliona pako ilaçesh kundër migrenës për shkak të rrezikut të helmimit të fëmijëve!

Pfizer po tërheq më shumë se katër milionë paketa të ilaçeve të migrenës me recetë Nurtec ODT për shkak të rrezikut të helmimit te fëmijët për shkak të dështimit për të përmbushur kërkesat e sigurisë së paketimit rezistent ndaj fëmijëve. Kompania po tërheq të enjten rreth 4.2 milionë njësi të tabletave Nurtec ODT (rimegepant) 75 mg që shpërbëhen nga goja, të cilat shiten në pako me tetë doza në një kartë blister, tha Komisioni i Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit në SHBA. Çdokush i prekur do të jetë në gjendje të marrë një qese rezistente ndaj fëmijëve falas për të ruajtur produktin, tha komisioni. Ai paralajmëron:

Paketimi i produkteve nuk është rezistent ndaj fëmijëve, duke paraqitur rrezik helmimi nëse përmbajtja gëlltitet nga fëmijët e vegjël,” paralajmëroi ai.

Konsumatorëve iu tha që:

Të sigurojnë menjëherë produktin e tërhequr jashtë shikimit dhe të arritshmërisë së fëmijëve dhe të kontaktojnë Pfizer për një qese falas rezistente ndaj fëmijëve për të ruajtur produktin. Pasi konsumatorët të kenë siguruar ilaçin në qese, ata mund të vazhdojnë ta përdorin atë sipas udhëzimeve.

 

Nurtec ODT ndau lajmin e tërheqjes në Twitter dhe postoi një deklaratë në uebsajtin e saj duke thënë se:

Pfizer kishte përcaktuar së fundmi se paketimi Nurtec ODT nuk plotëson kërkesat e paketimit rezistent ndaj fëmijëve për barnat me recetë orale, duke paraqitur potencialisht një rrezik dëmtimi nëse përmbajtja është gëlltitur nga fëmijët e vegjël.

Ndërsa pacientët do të jenë ende në gjendje ta mbajnë produktin pasi të kenë marrë qese rezistente ndaj fëmijëve për ta ruajtur atë, Nurtec ODT vuri në dukje se komisioni i sigurisë përdor termin ‘tërheqje’ për të përshkruar çdo riparim, zëvendësim, rimbursim ose njoftim/paralajmërim. Ilaçi u shpërnda në barnatore në mbarë vendin si ilaç me recetë nga dhjetori 2021 deri në mars 2023, tha komisioni i sigurisë. Pfizer nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment brenda natës.