Food & Drink Travel

Pija falas që nuk duhet ta merrni kurrë në aeroplan, sipas stjuardesave!

Stjuardesat kanë zbuluar pijen që nuk duhet ta pini kurrë në avion, pasi as ata nuk do ta bënin. Sue Fogwell ishte stjuardesë për 22 vjet. Ajo tha se “nuk e pi kurrë ujin e rubinetit” në një fluturim, pasi ai ruhet në tanke që nuk pastrohen kurrë. Por një gjë për të cilën nuk duhet ta merrni kurrë është shishja e ujit në karrocë kur vjen rrotull. Ajo tha në “Travel + Leisure”:

 Ndonjëherë, në fluturime, na mbaronte uji në shishe. Nëse shihni një shishe me ujë në karrocën e pijeve në klasin ekonomik, anashkalojeni atë, është nga rezervuari i ujit.

Anëtarja e ekuipazhit të kabinës, Cierra Mistt ra dakord me të në llogarinë e saj në TikTok. Ajo tha:

Nëse nuk jemi super të dëshpëruar, nuk duhet kurrë të pimë kafenë apo çajin që jepet në aeroplan. Uji që ne përdorim për kafe dhe çaj vjen nga i njëjti vend dhe e dini çfarë? Nuk pastrohet kurrë.

Megjithatë, blogerja në “Sun Online Travel” tha se uji nuk ishte aq i keq sa mendonin të gjithë. Ajo tha:

Unë njoh njerëz që kanë fluturuar për më shumë se 50 vjet, të cilët kanë pirë ujë të nxehtë gjatë gjithë kohës dhe nuk kanë pasur kurrë asnjë problem. Do të vini re se ne jemi më së shumti të lumtur ta pimë atë në çaj dhe kafe që na duhen për të qenë të guximshëm për një fluturim të gjatë, kështu që nuk ka arsye pse të mos jeni edhe ju.

Por ekzistojnë dy pije që edhe mund t’i porosisni në një avion. Limonadat dhe koktejlet “Bloody Marys” shijojnë më së miri në një fluturim, sipas ekspertëve.