Timeless Playlist, Week of November 21st

Playlist-ën e kësaj jave e hapim me Pink Martini në “Ninna nanna”, por jo me ninullën tipike që keni ndërmend kur e dëgjoni këtë titull. Për të kaluar më pas tek “Starlight”, versioni i hershëm i “Thriller” të Michael Jackson që nuk e keni dëgjuar kurrë më parë.

“Thriller” i Michael Jackson është një nga këngët pop më të njohura ndonjëherë në 40 vitet e fundit. Por u deshën disa përpjekje që versioni ikonik përfundimtar siç e njohim tani të realizohej. “Starlight” tingëllon pothuajse saktësisht si “Thriller” sepse është praktikisht e njëjta këngë, vetëm me tekste shumë të ndryshme.

Duke qëndruar sërish tek Michael Jackson, por tani tek “Earth Song” që vjen me një mesazh të rëndësishëm. Në klip, Jackson dhe njerëzit e botës bashkohen në një këngë shpirtërore, e cila thërret një forcë që shëron botën.

E mbyllim tani me ‘qershinë mbi tortë’. As më pak e as më shumë se hitin numër 1 të Nirvana, “Smells Like Teen Spirit”.

1
Pink Martini
Ninna nanna
2
Weyes Blood
God Turn Me Into a Flower
3
Joji
Glimpse of Us
4
Michael Jackson
Starlight
5
The Wombats
Dressed To Kill
6
Cigarettes After Sex
Pistol
7
JP Saxe
The Good Parts
8
Peach Tree Rascals
Yesterday
9
Joesef
Just Come Home With Me Tonight
10
Röyksopp, Susanne Sundfør
Stay Awhile
11
La Bouche
Sweet dreams
12
M.C. Hammer
U Can't Touch This
13
Michael Jackson
Earth Song
14
Alanis Morissette
You Oughta Know
15
Pras, Ol’Dirty Bastard, Mya
Ghetto Superstar
16
Celine Dion
Because You Loved Me
17
Charles & Eddie
Would I Lie To You?
18
Oasis
Don't Look Back In Anger
19
Red Hot Chili Peppers
Under The Bridge
20
Nirvana
Smells Like Teen Spirit
21
R.E.M.
Losing My Religion
22
Radiohead
Creep
23
Nirvana
Come As You Are
24
Gnarls Barkley
Crazy
25
The Verve
Bitter Sweet Symphony