Timeless Playlist, Week of October 2nd

Kënga “Watermelon Sugar” nga Harry Styles është një metaforë e gëzimit dhe rehatisë që këngëtari gjen në lidhjen e tij. Kënga feston se si të qenit me dikë e bën atë të ndihet mirë dhe mjaft gjallërues. Referencat për luleshtrydhet në mbrëmjet e verës dhe për t’u larë në person aludon për atmosferat e qeta, qetësuese dhe të lumtura që shpesh lidhen me verën dhe dashurinë. Refreni e përforcon këtë mesazh duke përsëritur frazën, duke simbolizuar rezultatin e të qenit në një marrëdhënie të lumtur dhe të kënaqshme.

Kënga “Orphans” nga Coldplay ka të bëjë me idenë e të qenit vetëm në botë dhe sesi njerëzit mund t’i drejtohen njëri-tjetrit, edhe në kohë të vështira, për mbështetje. Teksti i këngës tregon për dy figura, “Rosaleem of the Damascene” dhe “Baba”, të cilëve iu mori jetën respektivisht një muson me raketa dhe bombat që po shpërthenin. Refreni është një lutje për rikthimin e kohërave të shkujdesura, me këngëtarin që dëshiron të kthehet dhe të dehet me miqtë e tij dhe të ndihet sërish i ri.

Kënga “Blue” nga Ed Sheeran eksploron tema të thyerjes së zemrës, mallit dhe ndjenjës së vazhdueshme të vetmisë pas përfundimit të një lidhjeje. Tekstet përcjellin një ndjenjë keqardhjeje dhe një lidhje të thellë emocionale që narratori e mban ende. Në vargun e parë, narratori reflekton mbi shenjat se marrëdhënia e tyre po përkeqësohej. Megjithatë, pavarësisht përpjekjeve të tyre për të kapur ose rindezur dashurinë, ata kanë mbetur prapa dhe kanë mbetur të ndihen të izoluar dhe në thelb të vetmuar.

1
Cleo Sol
Desire
2
Two Door Cinema Club
Sure Enough
3
Ed Sheeran
Blue
4
Ed Sheeran
Magical
5
The Rolling Stones, Lady Gaga
Sweet Sounds Of Heaven
6
Daft Punk
(Drumless Edition)
7
Luca Dirisio
Mentre te ne vai
8
Marco Mengoni
Luce
9
Francesco Renga
Era Una Vitta Che Ti Stavo Aspetando
10
Ornella Vanoni
L’appuntamento
11
Damien Rice
9 Crimes
12
Hurts
Somebody To Die For
13
Hurts
Wonderful Life
14
Florence + The Machine
You’ve Got The Love
15
James Blunt
You’re Beautiful
16
Coldplay
Orphans
17
Avril Lavigne
Complicated
18
Lana Del Rey
National Anthem
19
Starley
Call On Me
20
Harry Styles
Kiwi
21
Coldplay
Every Teardrop Is A Waterfall
22
Harry Styles
Watermelon Sugar
23
Snow Patrol
What If This Is All The Love You Ever Get?
24
Glass Animals
The Other Side Of Paradise
25
Elisa
Ancora Qui (Django Unchained)