Celebrities Gossip

Princ Harry po humbet çdo rol mbretëror?!

Princi Harry nuk do të përballet me asnjë kthim mbrapa në jetën e tij të mëparshme mbretërore nëse hiqet si Këshilltar i Shtetit, pretendohet. Duka i Sussex-it është një nga katër Këshilltarët e Shteteve, së bashku me Princin Charles, Princin William dhe Princin Andrew.

Këta familjarë mbretërorë, si katër personat e ardhshëm në radhën e pasardhësve që janë mbi moshën 21 vjeç, do të merrnin përsipër detyrat zyrtare të Mbretëreshës si sovrane në baza të përkohshme për shkak të sëmundjes ose mungesës jashtë vendit. Por ka dyshime nëse Harry ka të drejtë pasi ai tani jeton, në pjesën më të madhe, në SHBA me gruan Meghan Markle.

Dyshja u tërhoqën si anëtarë të lartë të familjes mbretërore në vitin 2020. Tani është pohuar se kjo do të ishte një goditje katastrofike për Harry, i cili u zbulua se vitin e kaluar kishte hequr dorë nga patronazhet e tij mbretërore.

Të hiqesh, jo më pak, nga parlamenti, si Këshilltar i Shtetit do të ishte vërtet ‘gozhda në arkivolin’ e Harry në jetën e tij të mëparshme si anëtar i vijës së parë të familjes mbretërore. Nëse Mbretëresha merr hapa për të korrigjuar këtë situatë dhe Harry ikën, në të vërtetë nuk ka kthim prapa. Të gjitha këto vendime, titujt ushtarakë, HRH-të në pezullim, teorikisht mund të anulohen.