Bota

Protesta në Londër/ Qindra persona manifestojnë kundër kostos së lartë të jetesës!

Disa qindra persona protestuan në Londër kundër kostos së lartë të jetesës. Manifestuesit u mblodhën përpara stacionit të trenit Kryqi i Mbretit, duke ngritur parulla ku lexohej “Taksoni të pasurit, mos sulmoni të varfrit”, “Mbështesni grevat” dhe “Jemi në nevojë për rritje të pagave”.

Ndërkohë, presioni po rritet ndaj kryeministres së re Liz Truss. Kur janë bërë më pak se 4 javë në detyrë dhe një javë nga publikimi i mini-buxhetit katastrofik që shkurtonte taksat për të pasurit, 51 për qind e qytetarëve të intervistuar nga instituti “YouGov” thonë se ajo duhet të largohet.

Truss e ka pranuar se njoftimi i planit të saj fiskal për të stimuluar rritjen shkaktoi çrregullime në ekonominë kombëtare, por ka insistuar se njëkohësisht ka ndërmarrë veprime vendimtare për të kontrolluar financat e vendit.

Të dhënat e fundit zyrtare tregojnë se Britania nuk ndodhet ende në recesion, por ekonomia e vendit mund të marrë një kthesë për shkak të rritjes së normave të interesit.

Protestat kundër planit ekonomik u mbështetën nga shumë organizata joqeveritare.