Lifestyle Love & Sex

Pse disa gra preferojnë marrëdhënie me partnerë më të rinj se vetja?!

Hulumtimi që eksploron dinamikën e këtyre marrëdhënieve është shumë i kufizuar, me përjashtim të një studimi të fundit intervistues të 55 grave nga zona metropolitane e Montrealit të Madh të kryer nga profesoresha e gjinisë dhe seksualitetit Milaine Alarie. Ajo pyeti veten nëse këto gra janë “të çliruara nga imperativi kulturor për ta paraqitur veten si më pak dëshiruese dhe më pak të sigurta seksualisht se burrat?” Kjo do të thotë, a i sfidojnë ato pritshmëritë tradicionale gjinore për atë që është e përshtatshme për gratë e moshuara në lidhje me dëshirën dhe sjelljen seksuale?

Në një farë mase, dinamika seksuale brenda marrëdhënieve intime hipogame të moshës (marrëdhëniet në të cilat gruaja është më e vjetër se burri) largohen nga shkrimet tradicionale kulturore, por ato gjithashtu mund t’i përforcojnë ato. Brenda modalitetit sfidues, këto marrëdhënie janë rrugë në të cilat gratë mund të shprehin më lirshëm dhe të marrin kënaqësi seksuale. Kjo përmirësohet shumë nga disa faktorë:

Dëshira e fuqishme seksuale e një burri më të ri, qëndrueshmëria seksuale, ereksionet e besueshme dhe qëndrueshmëria erektilale rrisin kënaqësinë seksuale të gruas së moshuar. Kjo është në kontrast me burrat e moshuar të cilët mund të jenë shumë të ndjeshëm në lidhje me çdo përfundim të mundshëm se mashkulloriteti i tyre po bie ose nuk shfaqet, gjë që më pas mund të ndikojë negativisht në kënaqësinë seksuale të gruas.

Një grua e moshuar percepton se burrat më të rinj mund të dëshirojnë një partner seksual me përvojë seksuale, të sigurt, të sigurt dhe aktive në shtrat dhe shumë gra më të reja nuk i kanë këto atribute. Shumë nga gratë më të vjetra besonin se partneri i tyre më i ri mashkull donte të ishte me gra “të cilat ishin të sigurta në lëkurën e tyre, që dinin se çfarë u pëlqente në shtrat dhe që nuk kishin frikë ta thoshin atë”.

Një burrë më i ri është më i hapur që partnerja e tij femër të marrë përgjegjësinë kryesore duke sinjalizuar atë që ajo dëshiron të ndodhë në takimin e tyre seksual dhe duke u angazhuar në praktika ose fantazi jokonvencionale seksuale si stimulimi manual i klitorisit, kunilingusit, luajtja e roleve ose aktivitetet mbizotëruese shumica e të cilave do të mërzitnin burrat e moshuar.

Orgazmat e një gruaje janë më të shpeshta kur ajo është me “dashnorin e saj të ri në thelb të vëmendshëm dhe bujar”, sepse ajo mund të negociojë skenare seksuale me burra më të rinj. Një grua mund të ndiejë një element neverie kur kupton që një burrë në moshën e saj tregon pak interes për gratë e moshuara. Shembulli klasik i një burri të moshuar që takohet ose martohet me një grua në të 20-at irriton shumë gra të moshës së mesme.

Alarie arriti në përfundimin se burrat më të rinj mund të motivohen për të ndjekur gratë më të vjetra pjesërisht sepse përvojat e tyre me gratë e moshës së tyre kanë qenë zhgënjyese dhe një grua e moshuar që e di se çfarë po bën është një lehtësim.