Bota

Qindra protestojnë në qytetin afgan për djegien e Kuranit në Suedi!

Qindra burra mbajtën sot një protestë në qytetin lindor afgan Kost për të shprehur zemërimin ndaj aktit të djegies së Kuranit në kryeqytetin e Suedisë në fundjavë.

Ata dënonin aktin e rende te nxitjes së urrejtjes, të kryer nga politikanë të së djathtës ekstreme, në mënyrë demonstrative para ambasadës së Turqisë në Stokholm.

Në imazhet e postuara shiheshin protestues që qëndronin në shesh, disa prej të cilave me flamurë talibanë, teksa rojet e sigurisë u qëndronin pranë.

Organizatori Ibrahim Sayar, tha se akte të tilla “nuk duhet të përsëriten prej urrejtjes që krijojnë në zemrat e muslimanëve ndaj besimeve të tjera”.

“Banorët e Kost dënojnë djegien e Kuranit në Suedi dhe bëjnë thirrje për të dënuar politikanë të illë të ndyrë”, tha organizatori tjetër i protestës Qadeer Lakanval.

“Vdekje politikanëve të tillë dhe vdekje qeverisë së Suedisë,” brohorisnin mes te tjerash protestuesit në sheshin e qytezës, sipas korrespondentit të rrjetit AFP.