Bota Celebrities Showbiz

R. Kelly cilësohet si rrezik serioz për publikun dhe duhet të vuajë të paktën 25 vjet burg sipas prokurorëve!

Prokurorët federalë në SHBA kanë rekomanduar që R. Kelly të qëndrojë të paktën 25 vjet pas hekurave për abuzim seksual të grave dhe vajzave. Superylli i turpëruar tashmë i R&B u shpall fajtor për shantazh dhe trafikim në një gjyq për abuzim seksual në Nju Jork vitin e kaluar. Disa akuzues dëshmuan gjatë gjyqit, duke pretenduar se Kelly i nënshtronte viktimat e tij ndaj abuzimeve perverse dhe sadiste kur ato ishin të mitura.

Në një memorandum dënimi të depozituar të mërkurën, prokurorët thanë se këngëtari i ” I Believe I Can Fly” dëmtoi fëmijët dhe vajzat e reja për kënaqësinë e tij seksuale për dekada dhe u mbështet në famën, paratë dhe popullaritetin e tij për ta bërë këtë. Në kohën e vendimit të tij, Kelly tha se kishte në plan të apelonte atë, por jo derisa t’i jepej dënimi.

Avokatët e tij kanë argumentuar se ai meriton një maksimum prej rreth 17 vjet burg sipas dënimit federal dhe fillimisht u raportua se ai mund të përballet me 20 vjet. Por në memon e tyre, prokurorët theksuan seriozitetin e veprave të tij duke i përshkruar ato si “të llogaritura, metodike dhe pjesë të një modeli prej kohësh” dhe përmendën rrezikun që ai do të kryente më shumë krime nëse do të lirohej.

Ai paraqet një rrezik serioz për publikun. Veprimet e tij ishin të pacipa, manipuluese, kontrolluese dhe shtrënguese. Ai nuk ka treguar asnjë pendim apo respekt për ligjin.

Midis akuzave të shumta të ndyra, juristët dëgjuan dëshmi për një skemë mashtruese martese të krijuar për të mbrojtur Kelly pasi ai kishte frikë se kishte abuzuar me artisten R&B Aaliyah në 1994 kur ajo ishte vetëm 15 vjeç. Në memorandumin e dënimit, prokurorët thanë se Kelly “mblodhi anëtarë të ndërmarrjes së tij për ta ndihmuar atë të kryente ryshfetin e një zyrtari qeveritar, në mënyrë që ai të mund të martohej në mënyrë mashtruese dhe të fshehtë me Aaliyah” në përpjekje për të “fshehur abuzimin dhe për të shmangur dënimin”.

Avokatët e Kelly-t thanë gjithashtu se ishte e gabuar të pohohej se ai duhet të kishte më shumë kohë sepse ai abuzoi seksualisht me një nga viktimat e tij të cilësuar në gjykatë si “Jane” pasi prindërit e saj pafajësisht i besuan atij që ta ndihmonte në karrierën e saj muzikore. Kelly do të dënohet më 29 qershor dhe ai do të përballet me një gjyq të dytë në gusht që mund të ketë dënime shtesë dhe burgim. Në atë rast, ai akuzohet për posedim të pornografisë së fëmijëve dhe pengim të drejtësisë.