Aktualitet

Rama ironizon opozitën edhe për ‘Air Albania-n’: S’duhet të shkelni në stadium po të keni një fije karakter!

Kryeministri Edi Rama ka folur në Kuvend për parkun e Butrintit ku tha se rishikimi i kufijve u bë me kërkesë të UNESCI për shakah të ndërtimeve pa leje që ishin ndërtuar në hapësirën e tij. Duke iu referuar kohës kur PD ka qenë në pushtet, Rama tha se dihet kush i lejoi këto ndërtime pa leje në zonën e Butrintit.

Kreu i qeverisë u ndal edhe në projektin e fondit shqiptaro-amerikan, ku i tha opozitës që t’i marrin të keqen, për shkak të debateve që kanë ngritur sot në Kuvend.

Unë isha lajmëruar për seancë tjetër dhe se dija që do të zgjatej kaq shumë, nga admirues të flakët, nga ata që janë përgjegjësit e drejtpërdrejtë jo vetëm të Butrintit, por të gjitha pasurive tona natyrore. Parku i Butrinti është shpallur i tillë me nismën time si minstër i kulturës dhe është bërë me mbrojtje nga unë në atë kohë, ndryshimi i kufijve të parkut ka ardhur si rezultat i hapjes së rrugës për një valë ndërtimesh pa leje në zonën e Ksamilit dhe rishikimi i kufijve të parkut është bërë me kërkesë të Unesco-s në mënyrë që të hiqeshin nga zona e parkut të gjitha ato pjesë të kalbëzuara për shkak të ndërtimit pa leje. Ne kemi akoma një personazh që e quante Bathoren mrekullinë e tetë të botës, për të cilën i vetmi qytet të botës që u ndërtua pa leje dhe sipas tij ishte një vlerë e shtuar e pasurive, pavarësisht se njerëzit  aty vuanin pasojat nga lumi, pa ujësjellës.

Kur dilni juve flisni për mbrojtje të monumente, është vërtetë të kesh dy një ta mbash një ta çash, kur dini dhe flisni për se si fondi shqiptaro-amerikan do të grabisë Butrintin, është për t’i kërkuar ndjesë fondit shqiptaro amerikano, të gjithë ata që e kanë themeluar, që i kanë dhënë jetë, që kanë kontribuuar pa asnjë të ardhur pa qëllim fitimi, se i tillë është fondi shqiptaro amerikan dhe i tillë është legjislacioni amerikan, e tillë është nisma që ka origjinën qysh në kohën kur bëhej fjalë për liri demokraci. Të fusësh fondin, një njeri që ia keni dhënë ju shtetësinë shqiptare Michael Granof, duke e akuzuar si kusar, mund ta bëni vetëm ju, se ju thjesht i merrni të keqen, ne do të vijojmë të bëjmë gjënë e duhur, është me shumë rëndësi kjo që bëjmë, është me shumë rëndësi se pikërisht fondacioni shqiptaro amerikan, ju bëtë kështu edhe për stadiumin, dërguat kombëtaren në Maqedoni se s’kishim stadium, ju që keni damkën në lule të ballit nga SHBA, dhe që e keni bërë flamur, flisni ju për korrupsion, që i mishëroni fund e krye. , Në atë stadium s’duhet të shkelni në finale po të keni një fikje karakter, por jeni të mirëseardhur për stadiumin që e kthyet në dele të zezë, dhe kombëtaren e degdisët jashtë vendit.