Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Art & Kulturë

Restaurohet shtëpia e At Gjergj Fishtës në Lezhë

Sot në 149-vjetorin e lindjes, At Gjergj Fishta ka një shtëpi të restauruar në Fishtë të Lezhës. Pas 6 muajve përfunduan punimet për rindërtimin e banesës së poetit kombëtar çka i jep një vlerë të shtuar zonës së kthyer në destinacion turistik.

Në ceremoninë e inaugurimit ishte kryeministri Rama. Ai dha një lajm të mirë në lidhje me pasqyrimin e figurës së Fishtës në ditët e sotme, ku programi “Gjurmët e Jetës së Fishtës”, do të vihet në kërkim të rrjetit të gjurmëve fishtjane në të gjithë vendin por dhe jashtë tij.

“Shtëpia është rishpallur monument kulture, kemi hartuar projektin e restaurimit të saj, por jemi duke ecur me programin e quajtur “Gjurmët e Jetës së Fishtës”, rrjet të gjurmëve fishtjane të të gjithë vendit por dhe jashtë tij, që nga Famullia e Troshanit, shkolla Franceskane në Shkodër, biblioteka brenda kuvendit dedikuar atij, kuvendi i Troshanit ku ai u rikthye në vendlindje si mësues. Do të krijojmë një kënd të posatshëm për Fishtën. Besojmë që duhet dhe do të gjejmë mënyrën që të rikthejmë, pasi ka qenë një ndër momentet më epike të Fishtës, mbrojtja që i ka bërë Komitetit Mysliman, ku sipas tij Shqipëria nuk ishte as myslimane as e krishterë, por myslimane e krishterë. Ai është shkëmb i shpirtit shqiptar. Dua t’ju falenderoj duke u larguar sot nga një gjurmë fishtjane për tu rikthyer në aktivitete të tjera që do të kremtojnë intererarin e Fishtës”, tha Rama.

Top Albania Radio