Botë e Çuditshme Food & Drink

Restoranti në Singapor me vaktin më të lirë në botë sapo humbi këtë emërtim!

Një restorant nga Singapori, i njohur për ofrimin e ushqimit më të lirë në botë me yje Michelin, sapo ka humbur emërtimin e saj. Hawker Chan, i themeluar nga Chan Hong Meng, u bë i famshëm për pjatën e thjeshtë të orizit me salcë soje prej 2.50 dollarësh kur u përfshi në udhëzuesin e parë të Michelin në Singapor në 2016, duke fituar një yll.

Por kur Bibla e ushqimit zbuloi edicionin e saj të fundit në Singapor më 1 shtator, Hawker Chan, i njohur më parë si Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Oice & Poodles nuk u gjet askund. Pas triumfit të tij Michelin, karriera e Meng u ngrit. Marka e tij është rritur nga një stendë e përulur në një qendër tregtarësh në Chinatown në një restorant ekskluzivitet me vende në Tajlandë, Filipine dhe më shumë.

Ai ndryshoi emrin e restorantit në Hawker Chan dhe filloi të degëzohej në pjata të tjera. Në përgjigje të një kërkese për koment mbi humbjen e yllit, një përfaqësues i Hawker Chan dërgoi deklaratën e mëposhtme për “CNN Travel” me email:

Kuzhinieri Chan Hon Meng ka përgatitur orizin e tij të famshëm të salcës së sojës që nga viti 2009 me recetën dhe gatimin e tij sekret, metodë, e cila nuk ka ndryshuar që nga fillimi i Hawker Chan në 2009. Ai gjithmonë ka besuar se ushqimi i tij duhet të përgatitet i freskët çdo ditë dhe gatimi nuk duhet të bëhet në kuzhinën qendrore. Ne shpresojmë të kuptojmë pse Udhërrëfyesi Michelin na ka lënë jashtë listës këtë vit. Megjithatë, ne gjithashtu e kuptojmë që secili ka mendimin e tij kur vjen puna te zgjedhja e ushqimit. Ne do të vazhdojmë të shërbejmë ushqime të shijshme dhe të përballueshme ashtu siç është vizioni dhe misioni ynë. Ne jemi mirënjohës për të gjithë klientët tanë Hawker Chan që na kanë mbështetur që kur u themelua 12 vjet më parë dhe ne do të bëjmë çmos për të fituar yllin përsëri për vitin e ardhshëm.

Se si humbja e yllit do të ndikojë në biznesin e Chan-it mbetet për t’u parë. Por çuditërisht, ne gjithashtu jetojmë në një botë ku kuzhinierë të shumtë kanë kthyer yjet e tyre Michelin ose kanë kërkuar që të mos përfshihen fare në udhëzues.