Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Aktualitet

Roaming zero në Ballkanin Perëndimor, përfshirë Shqipërinë!

Në Shqipëri dhe 5 vende të Ballkanit Perëndimor, nga sot roaming është zero. “Fol si n’shpi”, nisma e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal parashikon heqjen e tarifave roaming me pakicë kur abonentët e rrjeteve celulare në vendin tonë të vizitojnë shtetet e rajonit.

Marrëveshja për reduktimin e çmimeve të shërbimeve roaming u nënshkrua në Beograd, më 4 prill 2019. Akordi u firmos nga ministritë përgjegjëse për komunikimet elektronike të Shqipërisë, Bosnje-Hercegovinës, Kosovës, Maqedonisë së Veriut, Malit të Zi e Serbisë. Iniciativa për roaming zero përshkruhet si “histori suksesi dhe që nuk do të shkaktojë humbje për kompanitë celulare”.

Duke folur në Kuvend ku prezantoi raportin e institucionit që drejton për 2020-ën, kryetari i Autoritetit të Komunikimeve Elektronike, (AKEP), Tomi Frashëri e cilësoi heqjen e tarifave roaming në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor si një arritje themelore në fushën e konektivitetit.

Zhdukja e çdo dallimi apo barriere tarifore mes përdoruesve të telefonisë celulare në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor përmes zbatimit nga të gjithë operatorët rajonalë të shërbimeve të njësuara Roaming përbën një arritje themelore në fushën e konektivitetit. Që prej ditës së sotme, 1 korrik 2021, falë punës së përbashkët të 6 qeverive, të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, të rregullatorëve si dhe falë angazhimit maksimal e të vyer të operatorëve, çdo përdorues i shërbimeve roaming në hapësirën ekonomike të Ballkanit Perëndimor do të mund të ndihet mirëfilli qytetar i një rajoni të ndërlidhur në mënyrë optimale dhe jo më thjesht konsumator me trajtim të diferencuar nga një vend në tjetrin. Roaming do të jetë tanimë aq i thjeshtë dhe i lirë sa përdorimi i përditshëm i telefonit në shtëpi.