Botë e Çuditshme

Rrit tërfilin me 63 fletë dhe shënon rekord të ri botëror, ju njohim me Yoshiharu Watanabe!

Një japonez theu së fundmi një rekord botëror Guinness duke rritur një tërfil me 63 gjethe. Yoshiharu Watanabe, 45 vjeç, filloi pjalmimin e tërfilave në shtëpinë e tij në Nasushiobara në vitin 2012 me synimin për të thyer rekord botëror.

“Meqenëse numri i gjetheve është rritur nga viti në vit, unë kam synuar titullin e rekordeve botërore Guinness që atëherë”-tha Watanabe për Guinness. “Ndonjëherë numri i gjetheve mund të ulet, ose ndonjëherë përfundoni me tërfilin normal me tre gjethe”-tha ai.

“Ne e dimë se gjenetika është e përfshirë në një numër më të madh gjethesh, por nuk e dimë saktësisht se si funksionon.” Tërfili i çmimit të Watanabe ka 63 gjethe, duke mposhtur rekordin e mëparshëm prej 56 gjethesh, të vendosur nga një tjetër banor japonez Shigeo Obara në vitin 2009. “Njerëzit thonë se tërfili me katër gjethe të sjell lumturi, kështu që do të ishte mirë nëse ky tërfil me 63 gjethe do të sillte befasi dhe kënaqësi për njerëzit”-tha ai.