Lifestyle Love & Sex

Sa kohë duhet të prisni përpara se të jetoni bashkë?! Zbuloni çfarë thonë studimet…

Si çdo vendim i rëndësishëm, zgjedhja për të jetuar me partnerin tuaj është një zgjedhje personale. Vetëm ju mund të përcaktoni afatin kohor që ndihet rehat për ju. “Nuk ka asnjë përgjigje specifike për këtë pyetje përveç asaj që funksionon më mirë për të dy partnerët,” thotë Beth Gulotta, LMHC, një psikoterapiste dhe pronare e NYC Therapeutic Wellness.

Marrja e një vendimi të qartë dhe të menduar së bashku është ajo që është e rëndësishme këtu, të jesh i sinqertë dhe i qartë për gatishmërinë dhe arsyet që dëshiron të jetoni së bashku.

Në përgjithësi, koha më e mirë për të jetuar me dikë është pasi të keni pasur një bisedë të qartë dhe të hapur për të ardhmen tuaj dhe të dy jeni 100% në linjë. “Koha e duhur është kur të dy jeni dakord që dëshironi ta çoni marrëdhënien tuaj në një nivel tjetër,” thotë terapistja, trajnere e martesës dhe eksperte e marrëdhënieve Lesli Doares, LMFT.

Ju keni folur për atë që do të thotë të jetoni së bashku. Ju të dy ndiheni rehat me marrëveshjen dhe mund të angazhoheni për ta zbatuar atë.

Nëse marrëdhënia juaj po bëhet serioze dhe keni diskutuar financat, përgjegjësitë dhe qëllimet e ndërsjella për rregullimin tuaj të jetesës, ka shumë të ngjarë që të jeni gati të jetoni së bashku. Për disa, kjo mund të jetë disa muaj, dhe për të tjerët, mund të duket si vite. Një studim i Universitetit të Stanfordit mbi çiftet amerikane dhe modelet e tyre të takimeve zbuloi se 25% e çifteve u transferuan së bashku pas katër muajsh, 50% u transferuan pas një viti dhe 70% ishin transferuar me njëri-tjetrin pas dy vjetësh. Por pas katër vitesh lidhje, 10% e çifteve ende nuk e kishin bërë hapin për të jetuar së bashku, gjë që përforcon idenë se zgjedhja varet kryesisht nga preferencat tuaja personale.