Bota

Scholz: Gjermania do ta ndihmojë Ukrainën për aq kohë sa të jetë e nevojshme!

Nëntë muaj pas fillimit të pushtimit rus të Ukrainës, kancelari Olaf Scholz ka siguruar Ukrainën se Gjermania do ta mbështesë vendin për aq kohë sa duhet.

“Ukraina mund të mbështetet tek ne për të vazhduar t’i ofrojmë asaj ndihmë të gjerë financiare dhe humanitare, si dhe mbështetje me armë për aq kohë sa të jetë e nevojshme,” tha Scholz në një intervistë me revistën gjermane Focus.

Gjermania është një nga vendet që ofron më shumë ndihmë për Ukrainën. Kjo vlen edhe për dërgesat e armëve. Howitzerët vetëlëvizës dhe tanket kundërajrore Gepard (Cheetah) të furnizuara nga Berlini janë shumë efektive.

Kancelari iu referua gjithashtu raketave të shumta dhe sistemit të mbrojtjes ajrore IRIS-T.

Scholz nuk donte të spekulonte për kohëzgjatjen e luftës, por theksoi: “Rusia nuk duhet ta fitojë këtë luftë”.