Health & Beauty

Si ta kuptoni kur të dashurit tuaj po kalojnë një kohë të vështirë…

Nëse miku juaj po lufton në një kohë të vështirë, është e natyrshme që t’ju kërkohet një ndihmë, por nganjëherë thjesht nuk dimë nga të fillojmë. Ka disa shenja që tregojnë se shoku ose i dashuri juaj nuk po merret vetëm me sfidat e përditshme të jetës, por po lufton me çështje më të mëdha, më serioze.

Ja disa shenja që tregojnë se partneri ose shoku juaj kërkon ndihmë pa thënë në të vërtetë asgjë.

Ata kanë shpërthime emocionale.

Të gjithë kemi raste kur duhet të lëmë emocionet tona jashtë. Por ndryshimi midis shprehjes së shëndetshme dhe të pashëndetshme është se sa saktësisht ai emocion përputhet me një situatë të caktuar. Nëse shoku ose partneri juaj fillon të reagojë ndaj ngjarjeve të vogla me zemërim të madh, trishtim ose gëzim që nuk përputhet me situatën, mund të jetë një sinjal se ata kanë nevojë për ndihmë. Mënyra se si njerëzit shprehin emocionet e tyre ndryshon, por duhet të keni kujdes për ndryshime të mëdha ose të shpejta në emocionet e tyre.

Ata ose flenë shumë ose mezi flenë.

Zhurma e vazhdueshme, qepallat e rënda dhe dëshira e fortë për të dremitur gjatë gjithë ditës janë shenja të përgjumjes së tepruar. Fjetja e tepërt gjatë ditës mund të jetë një shenjë depresioni ose një çrregullimi ankthi, pohojnë psikologët.

Ata shfaqin sjellje impulsive ose të rrezikshme.

Ata mund të dëshirojnë të provojnë disa aktivitete ekstreme, ose mund të vazhdojnë jetën me mungesë të kujdesit dhe vëmendjes së duhur ndërsa merren me zjarr, gaz ose energji elektrike. Një sjellje e tillë e rrezikshme dhe aftësitë minimale të përballimit mund të sinjalizojnë se personi juaj i dashur po lufton emocionalisht. Mund të jetë një shenjë që duhet të ndërhyni.

Ka një ndryshim të shpejtë në pamjen e tyre.

Një nga ndryshimet më të lehta që mund të vërehet është pesha e partnerit tuaj. Shtimi i madh i peshës dhe humbja e peshës mund të jenë shenja të një çrregullimi emocional. Ndryshimet në pamjen e tyre nuk lidhen gjithmonë me peshën. Kushtojini vëmendje nëse të dashurit tuaj nuk i intereson higjiena e tyre.

Ata ndihen të shqetësuar dhe të trazuar.

Shumë entuziazëm është një shenjë e tensionit emocional dhe shqetësimit. Kur ndodh, shoku ose partneri juaj mund të irritohet lehtë ose të ndjehet sikur ka nevojë të lëvizë vazhdimisht. Por mund të ndodhë edhe kur ata janë nën shumë stres. Pra, nëse në vend që të pushojnë dhe të shijojnë kohën e lirë, ata fillojnë të gjejnë gjithnjë e më shumë aktivitete dhe hobi për veten e tyre, kjo mund të jetë një shenjë se, në këtë moment, ata nuk janë të qëndrueshëm mendërisht.

Ata e kanë të vështirë të shoqërohen.

Të gjithë kemi nevojë për kohën tonë të vetme herë pas here, por nëse personi juaj i dashur dëshiron të jetë vetëm përgjithmonë, kjo mund të jetë një shenjë se ata po luftojnë shumë me çështjet e tyre emocionale dhe mirëqenien mendore. Nëse një mik i juaji fillon të anulojë planet e tij, tregon sjellje antisociale dhe madje mbyllet nga njerëzit e tjerë, këto nuk janë aspak shenja të mira.

Ata kritikojnë shumë.

Nëse një person është kritik ndaj vetes, është i shëndetshëm. Na ndihmon të kapërcejmë pengesat dhe të zbusim arritjet tona. Por nëse miku ose partneri juaj  është shumë kritik ndaj vetes, ose nëse fillojnë të fajësojnë veten për dështimet më të vogla, kjo mund të jetë një shenjë se ata janë në depresion.

Ata fillojnë të mendojnë shumë.

Ata mund të fillojnë të flasin për të gjitha gjërat që mund të kishin bërë gabim. Ata madje kanë në mendje të gjithë skenarët më të këqija të jetës. Ky mendim i tepërt mund të jetë një shenjë se ata po i afrohen një gjendje depresioni, ose mund të sinjalizojë që shoku ose partneri juaj është i sëmurë, sepse ata janë të stresuar shumë shpesh.