Sociale

Si ta kuptoni nëse po i transmetoni ankth fëmijëve tuaj?

Prindërit që vuajnë nga ankthi kanë një imagjinatë të zhvilluar që duket se nuk i mungon kurrë. Ata shqetësohen për gjithçka – nga mënyra se si ndryshimi i klimës do të ndikojë tek fëmijët e tyre deri në se sa i mirë ësht prindërimi i tyre. Për ta përmbyllur atë, ankthi mund të transmetohet përbrenda familjes.

Bright Side ju ndihmon të zbuloni nëse i përkisni grupit të prindërve me ankth.

1. Gjithmonë keni një bisedë plot ankth me fëmijën tuaj.

Mos ju afro qenit se do të të kafshojë! / “Kam frikë nga qentë

2. Keni të njëjtat frikëra.

3. E monitoroni fëmijën tuaj 24/7.

4. Plotësoni çdo tekë të fëmijës tuaj.

5. I bezdisni me pyetje.

Je gati për provimin? Je i sigurt që je përgatitur?

6. Ju nuk i lini ata të kenë sekretet e tyre.

Jeni duke bërë gabim nëse dyshoni për çdo gjë dhe nuk i lini të kenë privatësinë e tyre. Nëse doni t’i ndihmoni thjesht pyetini nëse ka diçka që nuk shkon.

7. Nuk e lejoni fëmijën tuaj të bëjë asgjë pa ju.