Love & Sex Sex

Si të reagoni kur partneri ju propozon për një marrëdhënie me më shumë se dy persona?

E kuptojmë nëse ky moment i sikletshëm tingëllon shumë i njohur: Ti dhe partneri juaj po përpiqeni t’i shijoni gjërat maksimalisht në dhomën e gjumit, kështu që filloni të flisni për gjëra të reja argëtuese që dëshironi të provoni. Gjithçka po shkon mirë dhe ju po emocionoheni, derisa të sugjerojnë diçka që për ju është shumë e vështirë. Jo për t’u ndjerë të turpëruar, sepse për sa kohë që të gjithë janë dakord, gjithçka është në rregull, por thjesht … jo për ju. Për shembull, nëse partneri juaj dëshiron të eksperimentoni në krevat duke sjellë dhe një person të tretë dhe ju jeni tipi i vajzës që jeni për marrëdhëniet dyshe, atëhere si t’i thoni jo pa e bërë të ndihet keq?

Të mos kesh saktësisht të njëjtat dëshira si partneri nuk është e pazakontë. Të tilla marrëdhënie nuk janë për të gjithë, dhe kjo është në rregull! Gjëja kryesore këtu është të gjeni një terren të përbashkët të çuditshëm ku të dy mund të kënaqeni. Sidoqoftë, nëse ata ju bëjnë presion, atëherë kjo është shumë ndryshe. Nëse jeni duke u ndjerë në presion, faj ose turp prej tyre që nuk jeni gati për atë që ata duan në dhomën e gjumit, ju lutemi mbani mend: në mënyrë absolute nuk mund të bëni gjëra që ju bëjnë të mos ndiheni rehat. Dhe ndërsa kjo është pothuajse aq shabllon sa duket, ndonjëherë mund të ndihet shumë më e ndërlikuar në praktikë – veçanërisht nëse keni interes dhe pëlqim të madh për personin që keni në krah.

Përpiquni të tregoheni mendje hapur, por gjithmonë respektoni kufijtë tuaj. Mund gjithashtu dhe të ofroni sugjerime alternative. Në një situatë si kjo, është më mirë të jeni proaktiv duke sugjeruar disa alternativa me të cilat të dy ndiheni rehat dhe mund t’i shijoni. “Një alternativë për të pasur një treshe,” thotë terapisti seksi Stefani Threadgill për Elite Daily, është “të shikoni porno së bashku që përfshin treshe, ose të flisni për fantazinë gjatë paralojës”.

Në fund të fundit, si të gjitha gjërat në marrëdhënie, varet nga komunikimi. “Njerëzit në marrëdhënie shpesh kanë shije dhe preferenca të ndryshme seksuale që kërkojnë negociata dhe ndonjëherë, disa gjëra thjesht nuk mund të bëhen,” thotë Bennion, duke shtuar, “Kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të flisni për mënyra të tjera për të shijuar marrëdhënien!”