Travel

Si të shmangni në aeroplan ndenjëset që nuk kanë dritare?!

Një ekspert i fluturimeve ka zbuluar pse ekzistojnë ulëse “pa dritare” në aeroplan dhe si të shmangni uljen në këto vende. Në kundërshtim me besimin popullor, jo të gjithë pasagjerëve u jepet luksi për të parë botën poshtë, edhe kur ulen në sediljet e dritares. Kjo i ndodhi pasagjeres Kalie Marsch muajin e kaluar kur ajo postoi një foto të ndenjëses së saj pa dritare në dritare, me komentin:

 Kam bërë një gabim të tmerrshëm, të tmerrshëm, të tmerrshëm. Bën një fluturim mjaft të mërzitshëm, megjithëse mund të jetë më e lehtë të mbështetësh kokën nëse je i ngjeshur në qoshe.

Por shumica e pushuesve do të duan të devijojnë “ndenjësen më të keqe” në avion. Disa përdorues të Twitter thanë se vendi duket klaustrofobik, ndërsa të tjerë u ankuan se pasagjerëve u mungon drita natyrale. Faqja e udhëtimit “The Points Guy UK” pretendon se ka sekretin e shmangies së sediljes së nxehtë. Drejtori Nicky Kelvin zbuloi gjithashtu pse faqosja e çuditshme është një tipar i zakonshëm në aeroplanë. Ai i tha “Daily Mail”:

Shpesh janë për shkak të faktit se prodhuesi e përdor atë hapësirë për të ushqyer avionikë të caktuar (elektronikë të aviacionit) ose komponentë thelbësorë si kanalet e ajrit të kondicionuar. Në disa raste sediljet e dritareve të daljes emergjente nuk përfshijnë një pamje të dritares pasi dizajni dikton vendosjen e dritares në derën e daljes emergjente, gjë që shpesh rezulton në një pamje të errët.

Mund të jetë gjithashtu sepse avionët nuk krijohen gjithmonë vetëm për një linjë ajrore, që do të thotë se vendet e brendshme të kabinës nuk përputhen me dritaret. Udhëtarët mund të kontrollojnë Seat Guru për t’u siguruar që kanë një vend të rehatshëm pushimi për fluturimin e tyre. Pushuesit thjesht shkruajnë numrin e tyre të fluturimit dhe linjën ajrore, përpara se të mund t’i hedhin një sy paraqitjes së sediljeve për aeroplanin që i çon në destinacionin e tyre.

Vendet e padëshiruara tregohen me të kuqe dhe shoqërohen me një shpjegim se pse nuk është ndenjësja e mirë që duket në fillim. Ai gjithashtu tregon me detaje nëse ka një dritare apo jo, duke i lejuar fletushkat të shmangin lehtësisht sediljen e refuzuar. Pasagjerët e Ryanair më parë u kërkuan njerëzve që të mos rezervonin vendet 11A, 11F ose 12F kur fluturonin me kompaninë. Pozicioni është i njohur për mungesën e një dritareje për të parë, gjë që çon në një grup udhëtarësh të pakënaqur.