Health & Beauty

Simptoma në gjuhën tuaj e cila po ju sinjalizon se nuk duhet të pini kafe…

Një mjek ka paralajmëruar se një simptomë befasuese në gjuhën tuaj mund të sinjalizojë se nuk duhet ta pini fare atë. Dr. Anis Khalaf zbuloi në TikTok-un e tij se ekziston një kontroll i thjeshtë që mund ta bëni në shtëpi. “A e dini nëse duhet të pini kafe? Nëse doni të dini përgjigjen, duhet të nxirrni gjuhën jashtë. Mund të shkoni në pasqyrë dhe të bëni një provë të vogël për ta zbuluar. Nëse keni shumë të çara në gjuhë me një shtresë të trashë të verdhë, ndoshta nuk duhet të pini kafe”-tha ai.

Dr. Khalaf pretendon se kjo shpesh tregon një çekuilibër të mundshëm në trup, të cilin pijet me kafeinë mund ta përkeqësojnë. Ndonëse ai nuk hyri në shumë detaje se pse, përmendi diçka të njohur si “mangësi yin” në mjekësinë kineze. “Kjo është një mungesë e yin me nxehtësi dhe lagështi, që në thelb nënkupton mungesë lëngu ose të ftohtë me mbizotërim të nxehtësisë”-shtoi ai.

Dr. Lawrence Cunningham, një mjek i përgjithshëm nga The UK Care Guide, shpjegoi se “mungesa e yin” është një çekuilibër trupor ku aspektet ushqyese janë varfëruar, duke çuar në shqetësim, probleme të zemrës dhe simptoma të tjera të pakëndshme. Meqenëse kafeja është një stimulues “në thelb ngrohës”, ajo mund t’i përkeqësojë këto simptoma.

Ndërkaq, dielli është një nga burimet më të mira të vitaminës D. Megjithatë rrezet e diallit arrijnë të depërtojnë deri në shtresat më të thella të lëkurës tuaj dhe ta dëmtojnë atë duke shkaktuar plakje të parakohëshme, shtim të nishaneve apo kancer të lëkurës. Për t’u mbrojtur nga to egzistojnë një sërë mënyrash. Së fundmi një studim italian tregon për vetitë që kafeina ka në mbrojtjen e lëkurës nga rrezet e dëmshme të diellit. Kafja është një ndër pijet më të pasura me kafeinë dhe në këtë rast mund të përdoret si një medikament i mirfilltë sipas ekspertëve.