Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Health & Beauty

Sinjalet që ju nuk po e respektoni aspak veten tuaj…

Të gjithë duam të jetojmë në paqe me të gjithë të tjerët. Dhe ne shpesh duhet të bëjmë kompromise, ndërsa përpiqemi të jemi të sjellshëm. Por të qenit i mirë në të vërtetë disa njerëz e shohin si një dobësi dhe përpiqen të na përdorin për qëllimet e tyre.

Ekziston një vijë e hollë midis të qenit i sjellshëm dhe mosrespektimit të vetes dhe të gjithë duhet të jemi në gjendje ta mos e tejkalojmë atë. Ne do ju tregojmë se çfarë ndodh me njerëzit që nuk besojnë në vetvete:

Ata nuk i duan trupat e tyre.

Në botën moderne, mund të jetë e vështirë të duash trupin tënd të papërsosur: të gjitha kopertinat e revistave dhe faqet në internet që jemi të ekspozuar kanë fotot e modeleve perfekte pa rrudha dhe peshë shtesë. Pra, sigurisht, shumë gra kanë një kompleks inferioriteti për shkak të kësaj. Por bukuria është shumë subjektive.

Ata nuk shprehin mendimet e tyre.

Ndonjëherë, ne i bëjmë gjërat vetëm sepse nuk dimë si të themi jo, ose kemi frikë nga ofendimi i njerëzve të tjerë ose nuk duam të dukemi të vrazhdë ose egoist. Dhe ka shumë njerëz që përdorin dobësitë tona kundër nesh.

Ata nuk i besojnë vetes dhe kërkojnë këshilla gjatë gjithë kohës.

Pasiguria ndonjëherë mund të jetë e dobishme, na mban të sigurt nga rreziqet e panevojshme dhe pasojat e rrezikshme. Por të jesh tepër autokritik dhe i pakënaqur me veten tënde mund të çojë në depresion. Njerëzit që nuk besojnë në vetvete dhe kërkojnë këshilla përreth shpesh bëhen viktima të manipulimeve të dikujt tjetër. Thjesht i bën ata të ndihen më të pakëndshëm.

Ata tolerojnë mosrespektimin e dukshëm.

Shumë prej nesh janë dashur të merren me mosrespektin, por të gjithë reagojmë në mënyra të ndryshme. Këta njerëz janë të gatshëm të tolerojnë shumë. Por, në realitet, këta njerëz thjesht nuk kanë fuqinë për të gjetur një mënyrë për të dalë nga një marrëdhënie abuzive. Fatkeqësisht, ka gjithmonë dikë që do ta përdorë këtë person.

Ata bëjnë gjëra kundër interesit të tyre.

Ne shpesh dëshirojmë të bëjmë gjithçka për të kënaqur nevojat e miqve dhe të afërmve tanë, edhe nëse dëmton interesat tona. Por në fakt, sakrificat që bëjmë nuk janë aq të nevojshme sa mund të duken. Më shumë se kaq, në disa raste, është keq të veprosh në këtë mënyrë. Për shembull, kur e bëjmë atë para fëmijëve tanë, ne u tregojmë atyre se ata nuk kanë nevojë të pranojnë përgjegjësitë e tyre.

Ata e tolerojnë kur njerëzit e tjerë nuk i marrin seriozisht punët e tyre.

Shumë njerëz ende mendojnë se ata që janë profesionistë të pavarur në të vërtetë nuk punojnë, ata thjesht paguhen. Kjo sepse askush në të vërtetë nuk ju sheh duke punuar: ju nuk shkoni në zyrë çdo ditë, askush nuk e sheh sa jeni të lodhur. Dhe ju ende paguheni. Kjo është arsyeja pse njerëzit shpesh dëshirojnë t’ju bëjnë të bëni më shumë gjëra nëpër shtëpi sepse gjithsesi jeni në shtëpi. Dhe atyre nuk u intereson që ju keni një punë të vërtetë që duhet bërë.

Ata nuk gjejnë kohë për të pushuar.

Ka kaq shumë për të bërë dhe kaq pak kohë për ta bërë atë. Të gjithë të rriturit ndoshta e kanë provuar këtë. Por disa njerëz mësojnë të kërkojnë ndihmë dhe të tjerët vazhdojnë të përpiqen t’i bëjnë të gjitha vetë. Si rezultat, ngarkesa e punës kurrë nuk bëhet më e mirë dhe ne lodhemi aq shumë sa që nuk mund të shijojmë më jetën tonë.