Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Film & Tv Travel

Stereotipet e “Hollywood” rreth këtyre vendeve…

Të gjithë kemi parë stereotipa në filmat dhe shfaqjet televizive të Hollywood-it, shumë prej të cilave bazohen në konvencionalizim të vjetër, që nuk duket se kanë kuptim.

Më poshtë është një listë e stereotipave që Hollywood ka bërë për disa prej këtyre vendeve dhe këtë na e vërtetojnë vetë vendasit:

1. Brazil

1. Jo të gjithë këtu e duan Karnavalin. Jo të gjithë dinë si të kërcejnë samba. Gratë nuk ecin të zhveshura në rrugë.

2.Ata mendojnë se Brazili ka një karnaval të përjetshëm dhe se të gjithë luajnë futboll apo dëgjojnë samba, por në fakt, vetëm disa njerëz e pëlqejnë Karnavalin dhe është vetëm në shkurt.

3.Ka një grup njerëzish që e pëlqejnë futbollin vetëm në Kupat e Botës dhe askush nuk e dëgjon më samban.

2. India

1.Nuk janë të gjithë magjistarët e gjarprit apo të lopëve.

2.Ne nuk jemi të varfër. India është më shumë se lopët dhe lagjet e varfëra. Ne nuk kemi karroca të demave gjatë rrugës gjatë gjithë kohës.

3.Jo të gjithë nuk flasim anglisht.

3. Kanada

1.Kanadaja nuk është në të vërtetë vetëm një vend i ngrirë.

2.Kanadaja nuk është vetëm Toronto, Vancouver, pyje dhe dëborë, pavarësisht nga mendimi popullor.

3.Ne kemi shumë larmi në tokën tonë dhe kultura nga lindja në perëndim është rrënjësisht e ndryshme.

4. Francë

1.Jo çdo dritare ka një pamje të Kullës Eiffel.

2. Ne të gjithë jemi njerëz super të lezetshëm dhe romantikë.

3.Parisienët nuk kanë gjithmonë një pamje të Kullës Eiffel në takimet romantike.

5. Japonia

1.Jo të gjithë hanë sushi.

2.Japonia nuk është super teknologjike.

3.Shkenca kompjuterike nuk është një temë e njohur apo e zakonshme këtu dhe askush nga miqtë e mi nuk di t’i përdorë ato.

6. Gjermania

1.”Ju lutem rekomandoni disa filma amerikanë ku gjermanët nuk janë njerëz të këqij.”

2. Hollywood-it i pëlqen të përdorë aktorë gjermanë për të luajtur njerëz të këqij në filma.

7. Amerika e Veriut

1.Se adoleshentët amerikanë duken sikur të jenë 30-vjeç.

2. Shkolla e mesme në SHBA nuk është si një festë gjigande e lumtur. Të gjithë e urrejnë atë.

8. Zvicra

1.Kemi gjëra të tjera përveç bankave.

2.Zviceranët nuk flasin me atë theks vërtet të çuditshëm që tingëllon më shumë si austriak sesa zvicerian.

9.Mbretëria e Bashkuar

1.Ne të gjithë nuk jetojmë në Londër ose flasim si mbretër.

2.Shumica e njerëzve anglezë nuk janë tipa mbretërorë që flasin mirë.

3.Ne jo të gjithë pimë çaj dhe jo të gjithë flasim shkëlqyeshëm.