Aktualitet Bota

Stoltenberg: Bashkëpunimi BE-NATO në një nivel të paparë!

“Bashkëpunimi BE-NATO është në një nivel të paparë”- u tha gazetarëve Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg përpara një takimi të ministrave të Mbrojtjes të Aleancës në Bruksel më 21 dhe 22 tetor.

” Ne ndajmë të njëjtat vlera, përballemi me të njëjtat sfida dhe do të diskutojmë se çfarë tjetër mund të bëjmë në epokën e konkurrencës globale, ” tha Stoltenberg. I pyetur në lidhje me faktin se Alexei Navalni dha çmimin Navalni, vuri në dukje se është njohje e rëndësishme e rolit të rëndësishëm të luajtur për shumë vite duke mbështetur vlerat demokratike duke qenë një zë i fortë në Rusi dhe theksoi se  aleatët e NATO -s dënuan përpjekjen për vrasje dhe bënë thirrje për një hetim ndërkombëtar “.

Në të njëjtën kohë, ai tha se  Rusia është bërë më shtypëse në vend dhe më agresive jashtë vendit.

“ Sa i përket dialogut me Rusinë, na vjen keq për situatën në të cilën jemi tani. Ne besojmë se kur tensionet janë të larta dhe gjërat janë të vështira, dialogu është i rëndësishëm. Ne kemi një mundësi unike historike që ne të gjithë duhet ta shfrytëzojmë për të forcuar bashkëpunimin e Amerikës së Veriut dhe Evropës në NATO, ” shtoi ai.

Ai tha gjithashtu se aleatët evropianë kanë rritur shpenzimet e mbrojtjes vitet e fundit dhe se gjithnjë e më shumë aleatë po shpenzojnë 2% të PBB -së në këtë fushë.