Studimi: Parkinsoni, vala e tretë e Covid-19!

Një studim tregon mundësinë e një lidhje midis koronavirusit dhe fillimit të Parkinsonit, si një efekt neurologjik i sëmundjes. Një grup studiuesisht nga Instituti Florey në Australi e kanë quajtur Parkinsonin, vala e tretë e pandemisë Covid, si pasojë e mundshme neurologjike e shkaktuar nga Sars-CoV-2. Studiuesit argumentojnë se infeksioni mund të shkaktojë dëmtime të qelizave të trurit.