Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST

Të famshmit dhe kauzat e tyre të veçanta për të cilat luftojnë…

Njerëzit e famshëm nuk janë vetëm njerëz të njohur që shfaqen në ekranet tona televizive. Ata gjithashtu shpesh janë modele që miliona njerëz i shikojnë. Nga njëra anë, kjo imponon përgjegjësi dhe kufizime të mëdha, por nga ana tjetër, dikush mund ta përdorë famën e tyre për mirë dhe të ndihmojë një numër të madh njerëzish.

Yjet e mëposhtëm e dinë këtë më mirë se kushdo:

Reese Witherspoon mbron për barazinë gjinore në industrinë e saj.

Aktorja fituese e Oscar-it ndërtoi kompaninë “Hello Sunshine”, e përqendruar në tregimin e historive të orientuara drejt femrave përmes filmave dhe serialeve televizive. Witherspoon kërkon pagë të barabartë për punë të barabartë dhe u jep zë aktoreve, regjisoreve dhe skenaristeve femra.

Ashton Kutcher lufton trafikimin e qenieve njerëzore.

Ashton Kutcher lufton në mënyrë aktive kundër trafikimit të qenieve njerëzore. Në vitin 2012, ai dhe ish-gruaja e tij, Demi Moore, bashkë-themeluan një organizatë jofitimprurëse, “Thorn”, e cila i kushtohet mbrojtjes së fëmijëve në nevojë. Organizata synon të përdorë burime nga ndërmarrjet e mëdha të teknologjisë, përfshirë Google, Microsoft dhe Facebook, për të ndihmuar qeverinë të ndalojë trafikimin njerëzor dhe krime të tjera.

Eva Longoria krijoi Fondacionin “Eva’s Heroes”, i cili ndihmon fëmijët me aftësi të kufizuara në zhvillim.

Aktorja u bë një bashkëthemeluese e Fondacionit “Eva’s Heroes”, qëllimi kryesor i të cilit është të zhvillojë programe për njerëzit me nevoja të veçanta intelektuale. Longoria po përpiqet të tërheqë vëmendjen për të përmirësuar cilësinë e tyre të jetës dhe aftësinë për të ekzistuar si anëtarë të plotë të shoqërisë. Longoria gjithashtu rregullisht mbështet organizatat e Amerikës Latine në fushat e arsimit dhe sipërmarrjes. Aktorja gjithashtu lufton për përfaqësim dhe diversitet të barabartë. Longoria është anëtare e lëvizjes “Time’s Up”, një qendër që mbështet viktimat e ngacmimeve.

Ian Somerhalder krijoi një fondacion që synon të mbrojë jetën e egër.

Ian Somerhalder është një aktor dhe aktivist mjedisor i cili është i njohur për investime në ruajtjen dhe mbrojtjen e botës së egër. Ai krijoi fondacionin e tij për të folur publikisht për ruajtjen e burimeve natyrore. Fondacioni i tij sigurohet për të ndihmuar kafshët në nevojë.

Benedict Cumberbatch deklaroi se do të bënte filma vetëm nëse kolegët e tij femra paguhen në mënyrë të barabartë.

Ne e njohim Cumberbatch si një aktor brilant, por ai gjithashtu bën punë bamirësie. Ai ishte një nga aktorët e parë që njoftoi se do të bënte vetëm filma ku koleget e tij femra paguhen njëlloj. Cumberbatch shprehet se paga e barabartë dhe një vend në tryezë janë parimet qendrore të feminizmit.

Shakira dha një kontribut të madh në arsim, shkrim e këndim.

Shakira, një këngëtare kolumbiane, producente, kërrcimtare dhe aktore, iu dha çmimi “World Literacy Foundation” për kontributet e saj në shkrim e këndim nëpër botë. Në vitin 1997, Shakira krijoi Fondacionin “Pies Descalzos” për të ndërtuar shkolla speciale për fëmijë të varfër në të gjithë Kolumbinë. Detyra kryesore është të ndihmojë përmes arsimit dhe tani fondacioni ka shumë shkolla në të gjithë Kolumbinë që ofrojnë arsim dhe ushqim për 80,000 fëmijë.

Organizata jofitimprurëse e Mark Ruffalo po avokon për energji të pastër.

Aktori i nominuar për Oscar, Mark Ruffalo është gjithashtu një aktivist mjedisor. Organizata jofitimprurëse e tij, i cili u themelua me udhëheqës të tjerë po promovon energji të pastër dhe përshpejton tranzicionin në burimet e ripërtëritshme të energjisë.