Tech

Të gjithë mezi e kemi pritur, kjo është risia më e re që do t’ju sjellë iOS 17!

Në lidhje me kohën e rosës! Veçoria e korrigjimit automatik të Apple po merr një përmirësim të madh në iOS 17 – dhe kjo do të thotë se iPhone juaj do të jetë në gjendje të mësojë fjalët tuaja të preferuara të sharjes Nuk ka asgjë si një autokorrekt irritues për të minuar ndikimin e një mesazhi të formuluar fuqishëm. Por ditët kur iPhone i matur që shkëmbente fjalët e betimit në mesazhe, së shpejti mund të jetë një gjë e së kaluarës, falë një përditësimi të paraqitur në përmirësimin e iOS 17.

Përditësimi do të mbajë që veçoria e korrigjimit automatik të Apple të mos korrigjojë një nga shprehjet e preferuara të gjuhës angleze në ‘dukje’. “Në ato momente kur thjesht dëshironi të shkruani një fjalë të çuditshme, tastiera do ta mësojë gjithashtu atë,” tha Craig Federighi, shefi i softuerit të Apple, në Konferencën Botërore të Zhvilluesve mbrëmë.

Veçoria e korrigjimit automatik të tastierës së iPhone ka pasur gjithmonë veçoritë e veta, me fjalët e saj të zëvendësuara të prirura për të ndryshuar kuptimin e një fjalie të caktuar. Gabime të tilla përgjithësisht prodhojnë tekste vijuese përgjatë linjave të ‘mallkuar autokorrekt!’ Fatmirësisht, në iOS 17, veçoria po merr një ‘përditësim gjithëpërfshirës’. Në një postim në redaksinë e tij, Apple shpjegoi:

Autocorrect merr një përditësim gjithëpërfshirës me një model të gjuhës së transformatorit, një model gjuhësor të mësimit të makinerive moderne në pajisje për parashikimin e fjalëve – duke përmirësuar përvojën dhe saktësinë për përdoruesit çdo herë ata shtypin. Ai gjithashtu merr një dizajn të rifreskuar për të mbështetur më mirë shkrimin dhe korrigjimet automatike në nivel fjalish mund të rregullojnë më shumë lloje gabimesh gramatikore.

Në iOS 17, përdoruesit do të marrin rekomandime parashikuese të tekstit në linjë ndërsa shkruajnë. Kjo do të thotë që shtimi i fjalëve të tëra ose plotësimi i fjalive do të jetë po aq i lehtë sa të shtypni shiritin e hapësirës, duke e bërë kështu futjen e tekstit më shpejt se kurrë. Ndërsa përditësimi i softuerit nuk do të publikohet deri në shtator, lajmet për ndryshimet e korrigjimit automatik po mirëpriten nga përdoruesit e iPhone, duke përfshirë një që e quajti atë ‘duke e mrekullueshme’.