Health & Beauty Lifestyle Sociale

“Të gjithë trupat janë trupa plazhi”: Ministria e Barazisë e Spanjës nis fushatën verore!

Ministria e Barazisë e Spanjës ka nisur një fushatë kreative verore që inkurajon gratë e të gjitha formave dhe madhësive të dalin në plazh, me sloganin:

Vera është gjithashtu e jona.

Imazhi shumëngjyrësh promovues i fushatës paraqet pesë gra të ndryshme të moshave dhe etnive të ndryshme që shijojnë një ditë në diell.

Vera është gjithashtu e jona. Kënaquni si, ku dhe me kë të doni.

Fushata përfshin gjithashtu një grua që i është nënshtruar mastektomisë topless. “Të gjithë trupat janë trupa plazhi,” tha Ione Belarra, udhëheqësja e Podemos, e cili shërben si ministre e të drejtave sociale në koalicionin e qeverisë së Spanjës të udhëhequr nga socialistët.

Të gjithë trupat janë të vlefshëm dhe ne kemi të drejtë ta shijojmë jetën ashtu siç jemi, pa faj apo turp. Vera është për të gjithë!

Antonia Morillas, drejtuese e institutit spanjoll të grave dhe organizatës pas nismës, tha se pritshmëritë fizike ndikuan në vetëvlerësimin e grave dhe u mohuan të drejtat e tyre.  “Trupa të ndryshëm, pa stereotipe gjinore, që zënë të gjitha hapësirat. Edhe vera na përket neve. E lirë, e barabartë dhe e larmishme”, shkroi ajo të mërkurën në Twitter së bashku me një imazh nga fushata.