Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Sociale

Të ndërtosh marrëdhënie të mira me kolegët e punës është e vështirë, por jo e pamundur!

Si janë marrëdhëniet që keni me kolegët tuaj?

Sipas organizatës ‘Gallup’, njerëzit që kanë një mik të mirë në punë kanë shtatë herë më shumë gjasa të angazhohen në punët e tyre. Por nuk ka pse të jetë me patjetër një “mik i ngushtë”. ‘Gallup’ zbuloi se njerëzit që thjesht kanë një mik të mirë në vendin e punës kanë më shumë të ngjarë të jenë të lumtur. Për më tepër, marrëdhëniet e mira të punës janë të lidhura me të ardhura më të mira dhe rritjen e fitimeve.

Në këtë artikull, do të mësoni pse është e rëndësishme të keni marrëdhënie të mira pune, si t’i ndërtoni dhe mirëmbani ato, dhe madje të gjeni mënyra për të punuar me njerëz që nuk shkoni dhe aq mirë.

Gjeni se për çfarë ka nevojë marrëdhënia juaj

A e dini se çfarë ju nevojitet nga të tjerët? Dhe a e dini se çfarë kanë nevojë ata nga ju? Kuptimi i këtyre nevojave mund të jetë i dobishëm në ndërtimin e marrëdhënieve më të mira.

Përqendrohuni tek Inteligjenca Emocionale

Inteligjenca emocionale është për të njohur emocionet tona dhe për të kuptuar më mirë se çfarë të tjerët po na tregojnë. Duke zhvilluar Inteligjencën tuaj, do të bëheni më të aftë në identifikimin e emocioneve dhe nevojave të të tjerëve.

Praktikoni Dëgjimin e Mendjes

Njerëzit u përgjigjen më mirë atyre që me të vërtetë dëgjojnë ato që kanë për të thënë. Duke praktikuar dëgjim të vëmendshëm, do të flisni më pak dhe do të kuptoni më shumë. Dhe shpejt do të konsideroheni si të besueshëm.

Programoni kohën për të ndërtuar marrëdhënie

Nëse është e mundur, mund të kërkoni një koleg për një filxhan kafe të shpejtë. Ose dedikojini një “mirësi një minutëshe” duke komentuar në postimin e tyre në rrjete sociale. Këto ndërveprime të vogla kërkojnë kohë, por hedhin bazat për marrëdhënie të forta.

Vendos kufijtë e tu

Bëni kohë, por jo shumë! Ndonjëherë, një marrëdhënie pune e mirë mund të dëmtojë produktivitetin, veçanërisht kur një mik apo koleg fillon të monopolizojë kohën tuaj. Është e rëndësishme të vendosni kufijtë tuaj dhe të menaxhoni sa kohë i kushtoni ndërveprimeve shoqërore në punë.

Vlerësoni të tjerët

Të gjithë, nga shefi juaj tek praktikanti, dëshirojnë të ndiejnë që puna e tyre vlerësohet. Pra, komplimentoni me të vërtetë njerëzit përreth jush kur ata bëjnë diçka mirë. Falënderimet dhe njohjet do të hapin derën për marrëdhënie të shkëlqyera pune.

Bëhu pozitiv

Përqendrohuni në të qenurit pozitiv. Pozitiviteti është ngjitës dhe njerëzit tërheqin vëmendjen ndaj atyre që i bëjnë ata të ndihen mirë.

Shmang thashethemet

Politika në zyrë dhe thashethemet mund të prishin marrëdhëniet në vendin e punës. Nëse po përjetoni konflikt me dikë në grupin tuaj, flisni me të drejtpërdrejt për problemin. Thashethemet me kolegët e tjerë vetëm sa do të përkeqësojnë situatën, duke shkaktuar armiqësi.