Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Tech

Tejkalon çdo pritshmëri, “Tesla” me të ardhura rekord!

Prodhuesi amerikan i makinave elektrike “Tesla” ka arritur të ardhura rekord prej 13.76 miliardë dollarësh dhe një fitim neto prej 1.6 miliardë në tremujorin e tretë të vitit. Kjo i tejkaloi parashikimet e tregut dhe pavarësisht treguesve të mirë të biznesit, aksionet e “Tesla” ranë me 1.5%.

Fitimet e rregulluara për aksion janë 1,86 dollarë kundrejt 1,59 dollarëve të pritur, sipas një sondazhi nga kompania e mbledhjes dhe përpunimit të të dhënave financiare ‘Refinitiv’ dhe të ardhurat janë 130 milionë dollarë nga mbi 13,63 miliardë dollarë të parashikuar. Fitimi neto tremujor i kompanisë, prej 1.6 miliardë dollarësh, kalon 1 miliard dollarë për herë të dytë dhe është pesë herë më i lartë se në të njëjtën periudhë të vitit 2020, kur arriti në 331 milionë dollarë.

Rezultatet e shkëlqyera financiare u udhëhoqën nga përmirësimi i marzhit bruto prej 30.5% në sektorin automobilistik të “Tesla”, pra 26.6% në total, në nivel të të gjitha njësive të biznesit, ku të dy treguesit shënojnë një rekord në pesë tremujorët e fundit. Të ardhurat në sektorin e automobilave u rritën në 12.06 miliardë dollarë dhe kostot në 8.38 miliardë dollarë.

Tesla gjeneroi gjithashtu të ardhura prej 806 milionë dollarësh në biznesin e energjisë, i cili përfshin produkte diellore dhe të ruajtjes së energjisë, si dhe 894 milionë dollarë nga shërbimet dhe aktivitetet e tjera, duke përfshirë mirëmbajtjen dhe riparimin e automjeteve, sigurimin e makinave dhe shitjen e mallrave të markës Tesla.

Në periudhën korrik-shtator, “Tesla” shënoi një rënie të vlerës së mjeteve financiare prej 51 milionë dollarësh, që i referohet investimeve të saj në Bitcoin. Rikujtojmë, se Elon Musk, shefi i ”Tesla Motors”, mund të bëhet trilioneri i parë në botë me SpaceX, sipas ”Morgan Stanley”. Musk është tashmë personi më i pasur në botë me një vlerësim aktual prej 241 miliardë dollarësh.

Pjesa më e madhe e pasurisë së Musk vjen nga kompania e tij e automjeteve elektrike ”Tesla”, por me rritjen e SpaceX në eksplorimin dhe turizmin e hapësirës, ​​është vetëm çështje kohe para se Musk të rrëmbejë etiketën e trilionerit të parë në botë.

Musk së fundmi ka vendosur të prodhojë edhe një birrë me emrin ‘Tesla’. Me rastin e prezantimit të fabrikës së re të makinave në Berlin, Musk ka zbuluar edhe ”Gigabier”, birrën e lidhur me këtë nismë. Me një shishe të frymëzuar nga Cybertruck, kompania do të ndërtohet në Gjermani duke filluar nga viti 2022.