Botë e Çuditshme

Telefonoi 7000 herë policinë dhe ndihmën e shpejtë, dënohet me burg 77-vjeçari!

Një burrë nga Horsham i cili bëri më shumë se 7,000 thirrje në Rajonin e Policisë të Sussex dhe Secamb nga shtatori 2020 dhe vazhdimisht ishte abuziv ndaj oficerëve të kontaktit të shërbimit të urgjencës, është dënuar me 39 muaj në burg, ka raportuar policia e Sussex. Policia tha se Roger Jackson, 77 vjeç, u deklarua fajtor në një seancë në Gjykatën Lewes Crown më 27 Janar.

Si pjesë e dënimit Jackson do të ketë gjithashtu një urdhër të sjelljes kriminale (CBO) për 10-vjet, shtoi policia Sussex. Që nga shtatori i vitit 2020, Jackson ka shpenzuar më shumë 400 orë kohë ndërsa fliste me oficerët e kontaktit nga policia Sussex dhe Secamb, thuhej në raport.

Sara-Louis Gilldon, zëdhënëse e policisë, ka thënë se Jackson ka marrë disa paralajmërime për telefonata të vazhdueshme. Pasi nuk iu bind, ai u kap dhe u dërgua në burg. Gilldon shtoi:

Për çdo telefonues të mirëfilltë që pret të na flasë, mund të ketë një nga këta telefonues para tyre siç është Roger Jackson. Jackson ka qenë një telefonues i vazhdueshëm për disa vite dhe si i tillë i janë dhënë paralajmërime të shumta deri në arrestimin e tij vitin e kaluar për shkak të vëllimit të thirrjeve që ai po bënte si për policinë ashtu edhe për ambulancën. Vëllimi dhe shpeshtësia e thirrjeve të Jackson-it ndikuan në aftësinë e Qendrës së Kontaktit për të ofruar një shërbim për publikun, të cilët vërtet kishin nevojë për ndihmë ose pjesëmarrje të policisë, ndërsa ai po bllokonte linjën. Të jesh stafi i policisë si oficer kontakti është një punë për t’u krenuar me shumëllojshmërinë e punës dhe profesionalizmin e kërkuar brenda rolit çdo ditë me çdo thirrje që merret. Ata nuk duhet të durojnë t’u flitet me mënyrën se si bëri Jackson.