Lifestyle Love & Sex

Terapistja e njohur zbulon tre aftësitë që janë të rëndësishme për një marrëdhënie të lumtur dhe të shëndetshme!

Komunikimi dhe respekti i ndërsjellë janë çelësi për të mbajtur një marrëdhënie të suksesshme. Përveç kësaj, kultivimi i lidhjes emocionale përmes kalimit të kohës së bashku, mirëkuptimit dhe mbështetjes është shumë i rëndësishëm. Përpjekja për këto aspekte të një marrëdhënieje çon në kënaqësi afatgjatë dhe lumturi të përbashkët.

Por terapistja e çifteve Dr.Marina Rosenthal ka zbuluar tre aftësi të tjera që ajo thotë se janë të rëndësishme për një marrëdhënie të shëndetshme. “Praktikoni t’i lini gjërat të shkojnë. Nuk keni nevojë t’i bëni të ditur partnerit tuaj sa herë që ju bezdisë”-thekson terapistja.

Eksploroni kontributin tuaj në problemet e marrëdhënieve. Identifikoni problemet dhe vështirësitë tuaja. Shikimi i situatës nga një këndvështrim tjetër, konsideroni mënyra alterantive për ta parë situatën. Vendoseni veten në pozicionin e partnerit tuaj.  Nuk ka të bëjë me gjeste madhështore apo dhurata të shtrenjta, përkundrazi, janë veprimet e vogla të përditshme ato që kanë rëndësi në një marrëdhënie.

Të kesh një lidhje të thellë me partnerin ka të bëjë me dhënien e lirisë për të qenë ata që jeni duke u ofruar mbështetje dhe mirëkuptim të palëkundur. Këtë ka pohuar këshilltarja për familjen dhe martesën, Tina Fey. Ajo zbuloi tre zakone të përditshme të meshkujve që janë të lidhur fort emocionalisht me partneret e tyre. Mirënjohja është sekreti për një marrëdhënie të shëndetshme.

Burrat me një lidhje të thellë emocionale me partneret e tyre priren të shprehin mirënjohjen e tyre për gjërat e vogla që partneret e tyre bëjnë çdo ditë. Pavarësisht nëse është një vakt i gatuar në shtëpi apo thjesht mbështetja e tyre e vazhdueshme, ata kurrë nuk humbasin mundësinë për të thënë “falëminderit”.