Lifestyle

Tipari te meshkujt që “tërbon” më së shumti gratë…

Zakonisht aromën e tyre myshkore meshkujt e ‘mbulojnë’ me deodorant. Së fundmi, kërkuesit në Universitetin e Stirling në Skoci kanë gjetur që gratë i shohin burrat më pak mashkullorë, si më mashkullorë kur ata hedhin shumë deodorant. Studiuesit iu kërkuan 130 burrave dhe grave të renditnin “burrërinë e fytyrës”, bazuar mbi fotografitë, ndërkohë që një grupi tjetër prej 239 burrash dhe grash, iu kërkuan të renditnin “burrërinë e erës” së 40 personave të seksit të kundërt.

Së pari, gratë janë shumë më të ndjeshme ndaj aromave dhe prandaj ishin më perceptuese ndaj ndryshimeve të lehta në erën e trupit. Burrat, në anën tjetër, mendonin që gratë ishin më femërore kur ato kishin hedhur deodorant. Më surprizuesja ishte se burrat që nuk ishin vlerësuar fare burrërorë nga tiparet e fytyrës, ishin parë si më mashkullorë kur ata kishin hedhur deodorant.

Ndërkaq, kushdo e njeh rëndësinë e ngjyrave dhe se si ndikojnë perceptimin për personat që i kanë veshur. Zgjedhja e veshjes perfekte për një event është vetë e vështirë, shtoji dhe efektin psikologjik të ngjyrave dhe bëhet gati e pamundur. Por për të qenë e sigurt, ti mund të zgjedhësh ngjyrat bazike. Klasike kokë e këmbë me të zeza, me ndonjë detaj të bardhë është uniformë e suksesshme. Një studim po mbështet atë që kemi ditur, e zeza është më e mira.

Rikujtojmë se rezulton se përfaqësuesit e shenjave të ndryshme të zodiakut kanë jo vetëm tipare të veçanta të karakterit, por edhe karakteristika fizike. Pak njerëz i kushtojnë vëmendje kësaj, por yjet mund t’ju tregojnë se cilat pjesë të trupit janë më tërheqëse për secilën shenjë të zodiakut. Mësojini ato duke klikuar në këtë link.