Tech

Twitter po teston një mënyrë më të lehtë për të kaluar postimet në rend të kundërt kronologjik!

Twitter njoftoi të premten një përditësim të rëndësishëm për “API v2”, i cili mund të përdoret për të krijuar klientë të palëve të treta për rrjetin social Twitter. Me përditësimin më të fundit, zhvilluesit tani mund të kenë akses në të njëjtin afat kohor të kundërt kronologjik që është i disponueshëm për përdoruesit nëpërmjet aplikacionit zyrtar Twitter.

Në një postim në Komunitetin Twitter (nëpërmjet The Verge), një inxhinier i Twitter detajon se çfarë ndryshon në të vërtetë me përditësimin. Më parë, zhvilluesit duhej të përdornin një API të vjetër për të marrë tweet-et dhe retweet-et më të fundit nga përdoruesit, gjë që rezultoi në një proces më të komplikuar zhvillimi, për të mos përmendur kufijtë që ka API-ja e vjetër.

Paul Haddad, zhvilluesi i klientit të njohur të Twitter “Tweetbot”, shpjegoi se API v1.1 lejon që aplikacioni të kërkojë përditësime në vijën kohore 15 herë çdo 15 minuta, me një kufi deri në 800 tweet për çdo përdorues. Me përditësimin e sotëm, aplikacionet e palëve të treta mbështesin deri në 180 kërkesa në të njëjtin afat kohor, me një kufi deri në 3200 tweete.

API-ja e re jo vetëm që është më e mirë për marrjen e tweet-eve më të fundit, por gjithashtu duhet ta bëjë më pak të komplikuar procesin e zhvillimit të një klienti Twitter, pasi zhvilluesit tani nuk kanë më nevojë të zbatojnë mbështetje për v1.1 dhe v2. “Twitter API v2” u lëshua zyrtarisht vitin e kaluar si një përgjigje ndaj zhvilluesve, të cilët gjithmonë ishin ankuar për mungesën e aksesit në veçori të rëndësishme të rrjetit social në API-në e vjetër. Për shembull, aplikacionet e palëve të treta të Twitter nuk kishin akses në gjëra të tilla si sondazhet, kartat dhe metrikat me API v1.1.

Vlen të përmendet se ndërkohë që zhvilluesit mund të zbatojnë Twitter API v2 falas, zhbllokimi i tij për një sasi të madhe aplikacionesh dhe cicërimash kërkon akses më të lartë përmes një plani me pagesë. Me këto përmirësime të fundit në API, duket se Twitter më në fund ka ndryshuar mendje kur bëhet fjalë për mbështetjen e zhvilluesve që punojnë me klientët e palëve të treta për platformën e tij. Përditësimi i Twitter API v2 me afat kohor të kundërt kronologjik tani është i disponueshëm për të gjithë zhvilluesit.