Bota

U rrëzua me mocion mosbesimi, mijëra qytetarë bullgarë përballë Kuvendit Kombëtar në mbështetje të qeverisë!

Më shumë se 10,000 qytetarë janë mbledhur para parlamentit bullgar për të mbështetur qeverinë.

Bullgaria është sot në një udhëkryq dhe varet nga ne se cilën rrugë do të ndjekim. Ne do të zgjedhim demokracinë apo autoritarizmin, lirinë apo bindjen, guximin apo frikën. Ne duam të jetojmë në një shtet ligjor. Ne duam Lufta kundër korrupsionit të vazhdojë. transparenca, pavarësia politike dhe ekonomike”, thanë organizatorët e protestës.

“Ne nuk duam zgjedhje të reja! Ne nuk duam GERB dhe MRF në pushtet!” thanë protestuesit.

Kryetari i larguar i Kuvendit Popullor Nikolla Minçev doli para demonstruesve dhe u prit me duartrokitje.

Kabineti i Petkovit ra. Pikërisht në orën 19:10 deputetët votuan votën e mosbesimit të GERB-UDF, e cila përfundoi me 123 vota “pro” (GERB-UDF, MRF, ITN dhe “Vazrazhdane”), 116 “kundër” (PP, BSP. ), DB, si dhe gjashtë secesionistët nga ITN dhe 1 nga MRF) dhe 0 “abstenuan”.

Nëse GERB merr mandatin si forcë e dytë politike për të formuar qeverinë pas votimit të mosbesimit ndaj qeverisë së Kiril Petkov, do ta kthejë atë menjëherë.

Kjo u bë e qartë në një konferencë për shtyp pas votimit nga nënkryetari i partisë Tomisllav Donçev.

“Sepse nuk është e drejtë që forca e dytë politike të formojë qeveri”, tha ai.