Health & Beauty Lifestyle

Vendosja e parfumit në shtrat mund të ndihmojë në përmirësimin e gjumit!

Sipas ekspertëve të shëndetit një i rritur mesatar ka nevojë për shtatë deri në nëntë orë gjumë për të funksionuar siç duhet. Megjithatë, shumica e njerëzve përballen me vështirësi për të realizuar këtë sasi të gjumit dhe gjithashtu e kanë të vështirë të bien lehtësisht në gjumë.

Një ekspert ka zbuluar një truk të thjeshtë por të pazakontë që mund të mos e keni provuar ende. Sipas Petar Peric, një ekspert i aromave nga Chez Pierre, vendosja e parfumit në shtrat mund të ndihmojë në përmirësimin e gjumit.

Aromat luajnë një rol të rëndësishëm në efektet fiziologjike të humorit dhe stresit. Duke përdorur aromën tuaj të preferuar, ju mund të ngjallni ndjenja lumturie dhe relaksi, të cilat mund të përmirësojnë cilësinë e gjumit. Ne përdorim aromat gjatë gjithë kohës për të rritur disponimin tonë gjatë ditës, kështu që ia vlen të provoni aromat në rutinën tuaj të gjumit nëse keni vështirësi për të fjetur. Ndërkaq ka disa aroma që duhet t’i shmangni. Shmangni çdo parfum që përmban bazë agrume, mente ose limoni. Druri i sandalit, bergamoti, kamomili dhe vanilja janë aroma që mund të përdoren për të ndihmuar në relaksimin dhe gjumin. Vanilja, për shembull, është një aromë ngushëlluese që mund të qetësojë mendjen dhe trupin, mund të nxisë relaksimin dhe të reduktojë nivelet e stresit. Druri i sandalit është një aromë që nxit ndjenjën e paqes së brendshme, bergamoti mund të lehtësojë ankthin, ndërsa kamomili konsiderohet gjerësisht si nxitës i gjumit.