Food & Drink Health & Beauty

Vezët e Pashkëve që nuk duhet t’i blini kurrë për fëmijët tuaj!

Për shumicën e fëmijëve, vezët me çokollatë janë pjesa më e mirë e Pashkëve. Ju mund të mos mendoni dy herë për t’i dhuruar vogëlushit tuaj ëmbëlsirën me çokollatë për festën. Por kini kujdes – ka disa lloje të vezëve të Pashkëve që mund të jenë të pasigurta për t’i ngrënë fëmija juaj, ka paralajmëruar një ekspert. Sipas ndihmëses mjekësore dhe ndihmës së parë australiane Nikki Jurcutz, ju duhet të mendoni dy herë për madhësinë e vezës që blini.

Nikki është ekspertja pas faqes në Instagram për prindërit Tiny Hearts Education dhe shpjegoi se ngrënia e mini vezëve të Pashkëve mund ta rrezikojë fëmijën tuaj të mbytet. Kjo për shkak se ata janë “të forta dhe të rrumbullakëa”, dy faktorë masivë rreziku për një rrezik mbytjeje”, paralajmëroi ndihmësja e parë. Ajo hapi një mini vezë me çokollatë, e rrotulloi dhe e shtypi fort me gishtin e madh për të treguar se sa e fortë ishte. Nikki shtoi:

Ato janë gjithashtu forma dhe madhësia perfekte për të bllokuar rrugët e frymëmarrjes së një fëmije.

Ajo e demonstroi këtë duke përdorur një tub të vogël plastik për të imituar grykën e një fëmije. Veza e vogël dhe e rrumbullakët përshtatet në mënyrë të përkryer me pjesën e sipërme dhe bllokoi plotësisht hapjen. Nikki rekomandoi që prindërit të ndërronin vezët e vogla me vezë më të mëdha dhe të zbrazëta.

Thërrmohen lehtë, ka shkruar ajo duke e copëtuar në duar. Dhe ato janë ‘më të sigurta që i vogli juaj të hajë këtë Pashkë’ pasi – nëse fëmija juaj gëlltit aksidentalisht një copë nuk do t’i bllokojë rrugët e frymëmarrjes. Nikki tregoi se si një copë e vogël çokollatë nga një vezë e zbrazët nuk u ul në majë të hapjes së tubit në të njëjtën mënyrë.

Foshnjat dhe fëmijët e vegjël janë gjithmonë në rrezik të mbytjes, sepse rrugët e tyre të frymëmarrjes janë më të vogla dhe ata nuk e kanë zotëruar mirë përtypjen dhe gëlltitjen siç duhet, thonë mjekët e ndihmës së parë. Ata kanë rekomanduar që gjithmonë të mbikëqyrni foshnjën ose fëmijën tuaj të vogël kur hanë për t’u siguruar që ata janë duke përtypur dhe gëlltitur siç duhet.

Nikki më parë përshkroi ushqime të tjera që janë të rrezikshme për mbytje për fëmijët, duke përfshirë:

1.Arrat
2.Salsice dhe hot dog
3.Kokoshka
4.Marshmallows
5.Fruta të mëdha