Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Bota

Victoria ndalon me ligj lëshimin e balonave në ajër, shkak ndotja e mjedisit!

Qytetarët e Victorias në Australi mund të përballen me ndëshkime të rënda nëse lëshojnë balona në qiell të hapur!

Qeveria po punon për të futur një ligj që ndëshkon njerëzit, që në thelb refuzojnë ndotjen plastike.

Agjencisë së Mbrojtjes së Mjedisit (EPA) tani i janë dhënë kompetenca të rritura që hynë në fuqi në fillim të korrikut.

Individët që lëshojnë një balonë me helium mund të përballen me një gjobë prej 991 dollarësh gjersa kompanitë e kapura duke shkelur ligjin do të gjobiten me 4,959 dollarë.

Nëse kapeni duke lëshuar një seri balonash, ndëshkimi mund të rritet në 16,522 dollarë për individët dhe 82,610 dollarë për kompanitë.

Ata shtojnë se balonat, të cilat notojnë në ujë, mund të duken si kandil deti ose kallamar, dhe zogjtë e detit dhe breshkat mund t’i zëvendësojnë ato për ushqim.

Balonat renditen si një nga format më të dëmshme të ndotjes për krijesat e detit, sepse ato ato i marrin si ushqim dhe mund të sjellë edhe ngordhjen e tyre!