Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Auto & Moto

Volkswagen ndryshon emrin?!

Sipas mediave amerikane prodhuesi gjerman në SHBA do të marrë etiketën Voltswagen në mënyrë që ta afrojë më tej markën me energjinë elektrike, por edhe të distancohet nga makinat me naftë. Disa media, duke përfshirë “USA Today” thanë se Volkswagen do të komercializohet në Amerikë me emrin Voltswagen. Ende nuk ka një konfirmim zyrtar që prodhuesi gjerman do të ndryshojë vërtet shkronjën “k” në shkronjën “t”.

Lajmi dyshohet se u shfaq në faqen e shtypit amerikan shkurtimisht dje dhe më pas ai u mor nga aty. Një zëdhënës i ndërmarrjes, Brendan Bradley, nuk i komentoi akuzat. Një person afër Volkswagen, i cili dëshironte të mbetej anonim, tha se ishte një ndryshim i përhershëm që do të shqetësonte Volkswagen në Amerikë.

Një gazetar i “USA Today” citoi një pjesë të njoftimit zyrtar i cili thotë se Voltswagen është më shumë se një ndryshim i emrit. Në deklaratë thuhej:

Kjo është një deklaratë publike me të cilën ndërmarrja njofton investimet e ardhshme në lëvizjen elektronike.

Sipas këtij njoftimi, makinat elektrike do të marrin mbishkrimin Voltswagen, ndërsa të tjerët do të mbajnë logon klasike të VW. Lajmi vjen në një kohë kur Volkswagen po fillon komercializimin e kalimit elektrik ID.4, i pari që mund të ndryshojë seriozisht ekuilibrin e fuqisë në tregun e automjeteve elektrike në Amerikë.

Rikujtojmë, se Volkswageni gjerman po planifikon të sigurojë një furnizim të baterive dhe të zgjerojë infrastrukturën për karikimin e automjeteve elektrike në Evropë, si pjesë e përpjekjeve të intensifikuara për të kapërcyer “Tesla” dhe për ta bërë të ashtuquajturën lëvizshmëri elektronike më të lirë.

Ndërkaq, sipas rezultateve të mbledhura nga “JATO Dynamics”, makina më e kërkuar në 27 vendet e BE-së gjatë muajit të kaluar ishte Peugeot 208 (18,375 makina).