Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Lifestyle

Zbuloni çelësin për të qenë karizmatik!

Të jeni karizmatik është një vlerë me të vërtetë pozitive, pasi kështu ju fitoni personin përballë jush, jeni të fuqishëm dhe të adhurueshëm. Njerëzit karizmatikë kanë disa karakteristika të veçanta, por që kushdo prej jush mund t’i përvetësojë gjithashtu. Zbuloni cilat janë ato…

Lërini sytë tuaj të bëjnë gjithë punën!

Kur flisni me dikë mos shikoni drejtpërdrejt, thjesht mbani sytë tuaj lehtë. Mos i hidhni sytë mbi supet e tyre dhe padyshim mos u hutoni nga telefoni juaj. Përdorni sytë si armën tuaj më të fortë.

Mos flisni për veten!

Kur ju bëhet një pyetje (për veten), mos kërceni në skenë, nuk është një audicion. Përgjigjuni shkurt dhe me përulësi. Njerëzit do të tërhiqen shumë më tepër nga aftësia juaj për t’i dëgjuar ata, sesa nga aftësia juaj për të folur për veten tuaj.

Mos i ulni të tjerët!

Është e pakëndshme të rrisësh aksionet e tua duke vënë poshtë dikë tjetër. Do të mbaheni mend për vërejtjet e ulëta. Kjo nuk është ajo që dëshironi ose keni nevojë. Pra synoni të ndërtoni njerëz. Dhe nëse nuk mund ta bëni këtë për një person të veçantë, mos thoni asgjë.

Njihni më të mirën nga vetja!

Kjo është salca e fshehtë. Njihni tre cilësitë tuaja kryesore pozitive, mirësia, relatibiliteti, kurioziteti, kreativiteti, empatia, qetësia, cilado qofshin ato. Synoni të përcillni këto cilësi në çdo situatë. Punoni, me partnerin, fëmijët ose motrën, në telefonata, në rrugë, me djalin e ri që ju shërben në arkë në supermarket, kudo!