Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Health & Beauty

Zbuloni cilat janë shkaqet kryesore të rrathëve të zinj poshtë syve!

E keni menduar ndonjëherë se çfarë i shkakton rrathët e zinj poshtë syze? Ekzistojnë një numër faktorësh kontribues për këto zona të errëta. Zbulojini ato, në mënyrë që të gjeni zgjidhje për këtë problem kaq shqetësues.

Lodhja

Fjetja e tepërt, lodhja ekstreme, ose thjesht qëndrimi zgjuar për shumë gjatë mund të shkaktojë formimin e rrathëve të errët nën sytë tuaj. Mungesa e gjumit mund të bëjë që lëkura juaj të bëhet e zbehtë, duke lejuar që indet e errëta dhe enët e gjakut nën lëkurën tuaj të shfaqen.

Mosha

Plakja natyrale është një tjetër shkak i zakonshëm i rrathëve të errët poshtë syve tuaj. Ndërsa plakeni, lëkura juaj bëhet më e hollë. Ju gjithashtu humbni yndyrën dhe kolagjenin e nevojshëm për të ruajtur elasticitetin e lëkurës tuaj. Ndërsa kjo ndodh, enët e errëta të gjakut nën lëkurën tuaj bëhen më të dukshme duke bërë që zona nën sytë tuaj të errësohet.

Alergjitë

Reagimet alergjike dhe tharja e syve mund të shkaktojnë zona të errëta. Kur keni një reaksion alergjik, trupi juaj lëshon histamina si përgjigje ndaj baktereve të dëmshme. Përveç se shkakton simptoma të pakëndshme, përfshirë kruajtje, skuqje dhe enjtje të syve, histaminat gjithashtu bëjnë që enët e gjakut të zgjerohen dhe të bëhen më të dukshme nën lëkurën tuaj.

Dehidratimi

Dehidratimi është një shkak i zakonshëm i zonave të errëta nën sytë tuaj. Kur trupi juaj nuk merr sasinë e duhur të ujit, sytë tuaj duken të mbytur. Kjo është për shkak të afërsisë së tyre me kockën themelore.

Ekspozimi i tepërt ndaj diellit

Ekspozimi i tepërt në diell mund të bëjë që trupi juaj të prodhojë një tepricë të melaninës, pigmentit që i jep lëkurës tuaj ngjyrë. Shumë diell mund të bëjë që pigmenti në lëkurën përreth të errësohet.

Gjenetika

Historia familjare gjithashtu luan një rol në zhvillimin e qarqeve të errëta nën sytë tuaj. Mund të jetë një tipar i trashëguar dhe mund të përkeqësohet me kalimin e moshës ose të zhduket ngadalë.